Aπειλές Ιραν: «Διαθέτουμε όπλα που ο κόσμος δεν γνωρίζει»

Aπειλές Ιραν: «Διαθέτουμε όπλα που ο κόσμος δεν γνωρίζει»

Στον απόηχο της αποκάλυψης του νέου πυραυλικού συστήματος Bavar 373, οι ένοπλες δυνάμεις του Ιράν προειδοποιούν πως ο κόσμος δεν έχει δει όλη τη δύναμη που κρύβει ο ιρανικός στρατός.

«Διαθέτουμε νέα, εξελιγμένα και θανατηφόρα όπλα υπεύθυνα για την άμυνα του κράτους μας, ειδικά κατασκευασμένα για να αντιμετωπίζουν εναέριες απειλές» , δηλώνει ο στρατηγός Μουσάβι, αρχηγός του Ιρανικού στρατού και συνεχίζει «τα περισσότερα τα έχουμε αποκαλύψει, αλλά είναι πολλά που κρατάμε κρυφά, δεν θέλουμε να γνωρίζει τα πάντα ο εχθρός. Αν θέλουν να μας δοκιμάσουν θα είμαστε έτοιμοι» δήλωσε ο στρατηγός από την Τεχεράνη τη Δευτέρα, μετά από επίσκεψη που πραγματοποίησε σε μια έκθεση αμυντικών βιομηχανιών.

Ο αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων του Ιράν εξήγησε πως οι ειδικοί παρακολουθούν με προσοχή όλες τις παγκόσμιες εξελίξεις στα πυραυλικά συστήματα και φροντίζουν το Ιράν να βρίσκεται ανάμεσα στους κορυφαίους. Περιέγραψε το όπλο Bavar 373 ως «ισχυρό όπλο που οχυρώνει το κράτος μας».

Το Ιράν έχει αναπτύξει μεγάλη τοπική βιομηχανία όπλων καθώς, λόγω των κυρώσεων που του έχουν επιβληθεί, δεν μπορεί να εισάγει στρατιωτικό εξοπλισμό από άλλες χώρες.

Bavar 373

Το Ιράν παρουσίασε την περασμένη Πέμπτη ένα ιρανικής κατασκευής, μεγάλου βεληνεκούς, κινητό σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας εδάφους- αέρος, όπως μετέδωσαν τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Η κρατική τηλεόραση μετέδωσε εικόνες από την τελετή αποκαλυπτηρίων του συστήματος Bavar-373, στην οποία παρέστη ο Ιρανός πρόεδρος Χασάν Ροχανί, το οποίο σύμφωνα με τα ιρανικά μέσα είναι ανταγωνιστικό του ρωσικού αντιπυραυλικού συστήματος S-300.

Η παρουσίαση του Bavar- 373 πραγματοποιήθηκε την Ημέρα Βιομηχανίας Εθνικής Άμυνας. Το Ιράν έχει αναπτύξει μεγάλη τοπική βιομηχανία όπλων καθώς, λόγω των κυρώσεων που του έχουν επιβληθεί, δεν μπορεί να εισάγει στρατιωτικό εξοπλισμό από άλλες χώρες.

Ο Αρχηγός του Ιράν επισήμανε πως το νέο όπλο «είναι πολύ πιο ισχυρό από το ρωσικό S-300 και ορισμένα από τα χαρακτηριστικά του θα μπορούσαν να συγκριθούν με το S-400».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.