ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Στην Ισπανία 15 παράνομοι μετανάστες που μετέφερε πλοίο ΜΚΟ

Στην Ισπανία 15 παράνομοι μετανάστες που μετέφερε πλοίο ΜΚΟ

Μια ομάδα 15 μεταναστών που εντοπίστηκαν στη Μεσόγειο και βρίσκονταν σε ισπανικό πολεμικό σκάφος έφτασε στο Σαν Ροκέ της Ισπανίας σήμερα, αφού η Ιταλία αρνήθηκε να επιτρέψει στο πλοίο που τους μετέφερε να δέσει σε ιταλικό λιμάνι.

Οι παράνομοι μετανάστες, που ανήκουν σε μια μεγαλύτερη ομάδα 100 μεταναστών που μετέφερε το ισπανικής σημαίας πλοίο Open Arms το οποίο παρέμεινε στα ανοικτά της Ιταλίας επί τρεις εβδομάδες, έφτασαν στο λιμάνι του Σαν Ροκέ και επιβιβάστηκαν σε λεωφορείο υπό αστυνομική συνοδεία.

Οι 15 μετανάστες – 14 άνδρες και μία γυναίκα – θα υποβληθούν σε ιατρικές εξετάσεις και θα τους δοθούν προσωρινές άδειες διαμονής μέχρι να εξεταστεί το αίτημα τους για παροχή ασύλου, επεσήμανε η ισπανική κυβέρνηση σε ανακοίνωσή της.

Η Μαδρίτη έστειλε την προηγούμενη εβδομάδα το πολεμικό πλοίο για να παραλάβει τους μετανάστες, όλοι τους Αφρικανοί, αφού πέντε ευρωπαϊκές χώρες δέχθηκαν να τους υποδεχθούν μετά την παρατεταμένη διαμάχη μεταξύ του Open Arms και των ιταλικών αρχών.

Ο απερχόμενος, υπουργός Εσωτερικών της Ιταλίας Ματέο Σαλβίνι έχει απαγορεύσει στα πλοία που μεταφέρουν παράνομους μετανάστες να δέσουν στα ιταλικά λιμάνια σε μια προσπάθεια να περιορίσει τον αριθμό των μεταναστών που φτάνουν στη χώρα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.