ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Πυραυλική κινητικότητα στη Μ.Ανατολή: Το Ισραήλ μετακινεί Patriot και η Χεζμπολάχ πυραύλους στη κοιλάδα Μπεκαά

Πυραυλική κινητικότητα στη Μ.Ανατολή: Το Ισραήλ μετακινεί Patriot και η Χεζμπολάχ πυραύλους στη κοιλάδα Μπεκαά

Κινητικότητα επικρατεί στη Μ. Ανατολή καθώς το Τελ Αβίβ τοποθέτησε Patriot στα σύνορα με το Λίβανο.

Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις ανακοίνωσαν ότι η Χεζμπολάχ εγκαθιστά πυραύλους στην κοιλάδα Bekaa του Λιβάνου, οι οποίοι στοχεύουν το Ισραήλ.

Η Χεζμπολάχ δημιούργησε τον δικό της χώρο παραγωγής και μετατροπής κατευθυνόμενων πυραύλων κοντά στην πόλη Al-Nabi Sheeth στην περιοχή Bekaa του Λιβάνου, ανακοίνωσε ο στρατός του Ισραήλ, προσθέτοντας ότι η εγκατάσταση ξεκίνησε τα τελευταία χρόνια ως τόπος παραγωγής οπλισμού από την ηγεσία της Χεζμπολάχ.

«Η διευκόλυνση αυτή έχει εξαιρετική σημασία για το σχέδιο κατασκευής κατευθυνομένων πυραύλων της Χεζμπολάχ και για το λόγο αυτό η οργάνωση υπό τον φόβο των επιθέσεων εκκένωσε όλον τον πολύτιμο και μοναδικό εξοπλισμό της και τον μετέφερε σε διάφορες τοποθεσίες στη Βηρυτό», ανακοίνωσε ο ισραηλινός στρατός.

Την περασμένη εβδομάδα οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις ανακοίνωσαν ότι η Χεζμπολάχ επιχειρεί να κατασκευάσει εργοστάσια για την παραγωγή ακόμα πιο εξελιγμένου τύπου πυραύλων στο νότιο Λίβανο, τη Βηρυτό και την κοιλάδα Μπεκάα υπό την καθοδήγηση ανώτερων Ιρανών αξιωματικών.

Το Ισραήλ φέρεται να έπληξε μια βάση την περασμένη εβδομάδα που ανήκε στην παλαιστινιακή ομάδα PFLP-GC κοντά στις περιοχές Qusaya στα σύνορα με τη Συρία, προκαλώντας υλικές ζημιές, αλλά όχι ανθρώπινες απώλειες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.