Δαμασκός: «Παραβίαση της εδαφικής μας κυριαρχίας οι περιπολίες ΗΠΑ-Τουρκίας»

Δαμασκός: «Παραβίαση της εδαφικής μας κυριαρχίας οι περιπολίες ΗΠΑ-Τουρκίας»

Η Συρία καταδίκασε σήμερα τις κοινές περιπολίες ΗΠΑ-Τουρκίας σε μια συνοριακή λωρίδα στο βορειοανατολικό τμήμα της χώρας, λέγοντας πως συνιστά «κατάφωρη παραβίαση» της κυριαρχίας της, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση.

Τουρκικά θωρακισμένα στρατιωτικά οχήματα διέσχισαν σήμερα τα σύνορα με τη Συρία και κατευθύνθηκαν νοτιοδυτικά ώστε να ξεκινήσουν με τις δυνάμεις των ΗΠΑ κοινές περιπολίες για την εγκαθίδρυση μιας «ζώνης ασφαλείας» κατά μήκος μιας συνοριακής περιοχής η οποία ελέγχεται κυρίως από κουρδικές δυνάμεις.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η περιπολία έλαβε τέλος το μεσημέρι, με την επιστροφή των τουρκικών στρατευμάτων στην Τουρκία. Η κίνηση συνιστά επίσης παραβίαση της «εδαφικής ακεραιότητας» της Συρίας, ανέφερε το συριακό υπουργείο Εξωτερικών, αναφερόμενο σε αυτό που η κυβέρνηση θεωρεί πως είναι προσπάθειες της υποστηριζόμενης από τις ΗΠΑ κουρδικής πολιτοφυλακής Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG) να διαιρέσουν τη χώρα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.