Κλιμάκωση της έντασης μεταξύ Συρίας και Ισραήλ – Ρουκέτες εκτοξεύτηκαν χωρίς να πλήξουν έδαφος

Κλιμάκωση της έντασης μεταξύ Συρίας και Ισραήλ – Ρουκέτες εκτοξεύτηκαν χωρίς να πλήξουν έδαφος

Ρουκέτες εκτοξεύθηκαν στη διάρκεια της περασμένης νύκτας από τοποθεσία της Συρίας προς το Ισραήλ, χωρίς όμως να καταφέρουν να πλήξουν το έδαφος του εβραϊκού κράτους, ανακοίνωσε σήμερα το πρωί ο ισραηλινός στρατός, ενώ η μκο Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων είχε ανακοινώσει λίγο νωρίτερα πως άγνωστης προέλευσης αεροπορικά πλήγματα εναντίον θέσεων των ιρανικών δυνάμεων και συμμαχικών τους πολιτοφυλακών σημειώθηκαν επίσης την περασμένη νύκτα με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 18 μαχητές.

Σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό, οι ρουκέτες εκτοξεύθηκαν από «σιιτικές πολιτοφυλακές» στη Συρία όπου δρουν υπό τη διοίκηση της δύναμης Αλ-Κοντς των ιρανών Φρουρών της Επανάστασης. «Θεωρούμε το συριακό καθεστώς υπεύθυνο γι’ αυτά τα περιστατικά στη Συρία», συνέχισε ο ισραηλινός στρατός στον λογαριασμό του στο Twitter.

Εξάλλου το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων ανακοίνωσε πως «αεροπορικά πλήγματα σημειώθηκαν εναντίον θέσεων των ιρανικών δυνάμεων και συμμαχικών πολιτοφυλακών στην περιφέρεια του Μπουκαμάλ», στα σύνορα με το Ιράκ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Δεκαοκτώ μαχητές σκοτώθηκαν, όμως η εθνικότητά τους δεν έχει ακόμη προσδιοριστεί», διευκρίνισε το Παρατηρητήριο, το οποίο δεν ήταν σε θέση να κάνει γνωστό ποιός πραγματοποίησε τα πλήγματα αυτά. Η επίθεση σημειώθηκε στην επαρχία Ντέιρ Εζόρ, θέατρο περίπλοκων επιχειρήσεων όπου είναι παρούσες πολλές δυνάμεις.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.