ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Ρώσος ΥΠΕΞ: «Ο πόλεμος στη Συρία έχει φτάσει πραγματικά στο τέλος του»

Ρώσος ΥΠΕΞ: «Ο πόλεμος στη Συρία έχει φτάσει πραγματικά στο τέλος του»

Την εκτίμηση ότι ο πόλεμος στη Συρία έχει τελειώσει εξέφρασε ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ, υπογραμμίζοντας την ανάγκη να προωθηθεί μια λύση διαρκείας για την κρίση στην περιοχή της Μέσης Ανατολής.

«Ο πόλεμος στη Συρία έχει φτάσει πραγματικά στο τέλος του. Η χώρα σταδιακά επιστρέφει σε μία ομαλή, ειρηνική ζωή.

Παραμένουν κάποια ενεργά σημεία εντάσεων στα εδάφη που δεν ελέγχονται από τη συριακή κυβέρνηση, όπως στην Ιντλίμπ και στην ανατολική όχθη του Ευφράτη», είπε ο Λαβρόφ σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Trud. Ο ίδιος επεσήμανε ότι οι πιο σημαντικοί στόχοι σε σχέση με τη Συρία είναι η παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας για τους αμάχους και η «προώθηση της πολιτικής διαδικασίας για την επίλυση της κρίσης, προκειμένου να επιτευχθεί σταθερή και μακράς διαρκείας σταθεροποίηση της κατάστασης στη χώρα και σε ολόκληρη την περιοχή της Μέσης Ανατολής».

Σημειώνεται ότι χθες ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν πραγματοποίησε συνάντηση με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου. Σύμφωνα με τον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών, η Ρωσία ενημέρωσε το Ισραήλ για τα μέτρα που έλαβε προκειμένου να «στηρίξει τις προσπάθειες της συριακής κυβέρνησης στη μάχη εναντίον των τρομοκρατών που εξακολουθούν να παραμένουν στη ζώνη της Ιντλίμπ και να προωθήσει ζητήματα που σχετίζονται με την ανθρωπιστική βοήθεια και τη διευκόλυνση της πολιτικής διαδικασίας στο πλαίσιο της σύστασης μιας συνταγματικής επιτροπής».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο Λαβρόφ σημείωσε, επίσης, ότι οι κυρώσεις που έχουν επιβάλει οι ΗΠΑ και ευρωπαϊκές χώρες σε βάρος της συριακής κυβέρνησης ήταν εντελώς αντιπαραγωγικές.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.