ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Σαουδική Αραβία: Δεν προήλθε από την Υεμένη η επίθεση κατά της Aramco

Σαουδική Αραβία: Δεν προήλθε από την Υεμένη η επίθεση κατά της Aramco

Ο υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας στρατιωτικός συνασπισμός που μάχεται εναντίον του κινήματος Χούτι στην Υεμένη δήλωσε σήμερα πως η επίθεση σε σαουδαραβικές πετρελαϊκές εγκαταστάσεις πραγματοποιήθηκε με ιρανικά όπλα και δεν προήλθε από την Υεμένη, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά ευρήματα.

Ο εκπρόσωπος του συνασπισμού Τούρκι αλ-Μάλικι είπε σε συνέντευξη Τύπου στο Ριάντ πως η έρευνα για την επίθεση, που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο και την ευθύνη για την οποία ανέλαβε η ομάδα Χούτι, συνεχίζεται και οι αρχές προσπαθούν να προσδιορίσουν την τοποθεσία εκτόξευσης των μη επανδρωμένων αεροσκαφών.

Από την πλευρά του, ο απεσταλμένος των Ηνωμένων Εθνών στην Υεμένη, Μάρτιν Γκρίφιθς, δήλωσε σήμερα στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ πως δεν είναι «απολύτως σαφές» ποιος βρίσκεται πίσω από την επίθεση αλλά πρόσθεσε πως αυτή αύξησε τις πιθανότητες μιας περιφερειακής σύγκρουσης.

«Δεν είναι απολύτως σαφές ποιος βρισκόταν πίσω από την επίθεση, αλλά το γεγονός πως η Άνσαρ Αλλάχ έχει αναλάβει την ευθύνη είναι αρκετά άσχημο», είπε ο Γκρίφιθς στο Συμβούλιο Ασφαλείας χρησιμοποιώντας την επίσημη επωνυμία της ομάδας Χούτι της Υεμένης. «Αυτό το εξαιρετικό σοβαρό περιστατικό καθιστά τις πιθανότητες μιας περιφερειακής σύγκρουσης πολύ πιο υψηλές», είπε.

Η μόνιμη αντιπρόσωπος των ΗΠΑ στα Ηνωμένα Έθνη, Κέλι Κραφτ, δήλωσε στο Συμβούλιο Ασφαλείας πως οι πληροφορίες που υπάρχουν για την επίθεση «δείχνουν πως η ευθύνη ανήκει στο Ιράν» και ότι δεν υπάρχουν στοιχεία ότι η επίθεση έγινε από την Υεμένη.

Η μόνιμη αντιπρόσωπος της Βρετανίας στα Ηνωμένα Έθνη Κάρεν Πιρς δήλωσε στο 15μελές Συμβούλιο Ασφαλείας: «Εξακολουθούμε να αξιολογούμε το τι συνέβη και ποιος είναι υπεύθυνος για τις επιθέσεις. Όταν αυτό καθοριστεί θα συζητήσουμε με τους εταίρους μας πώς θα προχωρήσουμε με υπεύθυνο τρόπο».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.