Φλόριντα: Συνελήφθη σεφ serial killer – Ανατριχιαστικές λεπτομέρειες για τη δράση του

Φλόριντα: Συνελήφθη σεφ serial killer – Ανατριχιαστικές λεπτομέρειες για τη δράση του

Ξεκίνησε τη δράση του το 2005. Στόχος του ήταν πάντα γυναίκες. Τα θύματά του ήταν κτυπημένα στο πρόσωπο και αφού τα έγδυνε τελείως, τα τοποθετούσε με το πρόσωπο στο έδαφος, σε περιοχές κοντά στο πολεοδομικό συγκρότημα. Το 2016 έκανε το μοιραίο λάθος.

Άφησε ένα τσιγάρο στο σημείο της δολοφονίας. Από το τσιγάρο ταυτοποιήθηκε μέσω DNA. Χρειάστηκε παρακολούθηση μηνών και συγκέντρωση στοιχείων, πριν η αστυνομία της Φλόριντα, προχωρήσει στη σύλληψη του serial killer που είχε γίνει ο φόβος και ο τρόμος στην περιοχή.

Ο Robert Hayes έχει ταυτοποιηθεί για τον φόνο τουλάχιστον τεσσάρων γυναικών, ενώ η έρευνα συνεχίζεται για πολλές ακόμα περιπτώσεις που ταιριάζουν με το προφίλ της δράσης του.

Ο σερίφης του Παλμ Μπιτς εξέφρασε τη σιγουριά του ότι απάλλαξαν τους δρόμους της πόλης από έναν serial killer, έναν κατ’ εξακολούθηση δολοφόνο. Ο 37χρονος κατηγορείται για τη δολοφονία της ιερόδουλης Rachel Bay, το 2016, την οποία στραγγάλισε και τοποθέτησε στο έδαφος γuμνή και με το κεφάλι στο έδαφος, σε δρόμο του δυτικού Παλμ Μπιτς. Η γυναίκα βρέθηκε με σπασμένα δόντια και σαγόνι και κακοποιημένη σε μεγάλο βαθμό.

Τον «πρόδοσε» μία γόπα από τσιγάρο

Από την έρευνα που έγινε και μέσω των δειγμάτων DNA, ο 37χρονος serial killer ταυτοποιήθηκε για τη δολοφονία τριών γυναικών το 2005, διάστημα κατά το οποίο ήταν φοιτητής. Ο Robert Hayes είχε πυροβολήσει και σκοτώσει τις τρεις γυναίκες σε διάστημα τριών μηνών, στην παραλία της Daytona. Και τα τρία θύματά του, η 45χρονη Laquetta Gunther, η 34χρονη Julie Green και η 35χρονη Iwana Patton, είχαν δεχθεί πυροβολισμούς στο κεφάλι και είχαν βρεθεί γuμνές, με το κεφάλι προς το έδαφος, σε ερημικούς δρόμους της πόλης.

«Αν δεν συγκεντρώναμε όλες τις αποδείξεις για να στοιχειοθετήσουμε τις κατηγορίες, ο άνθρωπος αυτός θα επέστρεφε στους δρόμους και θα είχαμε και άλλα θύματα», δήλωσε ο σερίφης, ο οποίος, ωστόσο, συνεχίζει την έρευνα, καθώς υπάρχουν υποψίες για αρκετούς ακόμα φόνους γυναικών, που ενδέχεται να έχει διαπράξει ο 37χρονος.

Ήταν σεφ και πολύ ευγενικός

Οι γείτονες του Robert Hayes δεν μπορούσαν να πιστέψουν ότι αυτός ο άνθρωπος έχει σκοτώσει τόσες γυναίκες. Εργαζόταν ως σεφ και ήταν πάντα φιλικός και πράος μαζί τους.

Ο 37χρονος έκανε το λάθος, στον τελευταίο γνωστό φόνο του, το 2016, να πετάξει μία γόπα από τσιγάρο, τη στιγμή που έπαιρνε το λεωφορείο για να φύγει από το σημείο που νωρίτερα είχε σκοτώσει την ιερόδουλη, στο Παλμ Μπιτς. Το DNA τον σύνδεσε με τον φόνο της γυναίκας, αλλά και με τις άλλες τρεις περιπτώσεις, ενώ διεξάγεται έρευνα για ακόμα περισσότερες ανεξιχνίαστες περιπτώσεις.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το γεγονός ότι ο 37χρονος σήμερα, σκότωσε τις πρώτες τρεις με όπλο και την τελευταία με στραγγαλισμό, αποδεικνύει ότι άλλαζε τρόπο δράσης. Το κοινό σημείο, ωστόσο, είναι η σκηνοθεσία μετά τη δολοφονία, καθώς οι γυναίκες ήταν γuμνές, με το κεφάλι στο έδαφος, σε σκοτεινούς δρόμους, έξω από την πόλη.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.