Τηλεφωνική συνομιλία Πούτιν με πρίγκιπα διάδοχο Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν για τις επιθέσεις στη Σαουδική Αραβία

Τηλεφωνική συνομιλία Πούτιν με πρίγκιπα διάδοχο Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν για τις επιθέσεις στη Σαουδική Αραβία

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν σε τηλεφωνική συνομιλία που είχε με τον πρίγκιπα διάδοχο και υπουργό Άμυνας της Σαουδικής Αραβία Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν , η οποία έγινε με πρωτοβουλία της σαουδαραβικής πλευράς, συζήτησαν για τις επιθέσεις που έγιναν το περασμένο Σαββατοκύριακο στις πετρελαϊκές εγκαταστάσεις της Saudi Aramco, για τη σταθεροποίηση των παγκόσμιων τιμών πετρελαίου, αλλά και για την επικείμενη επίσκεψη του Ρώσου προέδρου στην Σαουδική Αραβία.

Κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής επικοινωνίας, όπως αναφέρει η ανακοίνωση του Κρεμλίνου, «συζητήθηκαν η κατάσταση στην παγκόσμια αγορά υδρογονανθράκων, όπως και η πορεία της υλοποίησης των συμφωνιών υπό το σχήμα του ΟΠΕΚ+» , ενώ «εκφράσθηκε η αμοιβαία πρόθεση να συνεχισθεί ο στενός συντονισμός με σκοπό τη σταθεροποίηση των παγκόσμιων τιμών πετρελαίου».

Παράλληλα, όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, «συζητήθηκε η κατάσταση που δημιουργήθηκε από τις επιθέσεις στα διυλιστήρια της Σαουδικής Αραβίας» ενώ ο Ρώσος πρόεδρος «εξέφρασε την ανησυχία του για τις επιθέσεις που έγιναν στις πετρελαϊκές εγκαταστάσεις της Saudi Aramco και τάχθηκε υπέρ της διεξαγωγής μιας λεπτομερούς και αντικειμενικής έρευνας», αναφέρεται στην ανακοίνωση του Κρεμλίνου. Επίσης «συζητήθηκαν ζητήματα που σχετίζονται με την προετοιμασία της σχεδιαζόμενης επίσκεψης του Ρώσου προέδρου στην Σαουδική Αραβία», αναφέρει η ανακοίνωση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο πρόεδρος του Ρωσικού Ταμείου Άμεσων Επενδύσεων (Russia Direct Investment Fund) εξήρε σήμερα την ταχεία αποκατάσταση της λειτουργίας των εγκαταστάσεων της Saudi Aramco μετά τις επιθέσεις και δήλωσε ότι οι ρωσικές εταιρείες έχουν προσφερθεί να συνδράμουν στην αποκατάσταση των ζημιών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.