F-15EX: Δείτε τα πρώτα πλάνα του προηγμένου μαχητικού της USAF (βίντεο)

F-15EX: Δείτε τα πρώτα πλάνα του προηγμένου μαχητικού της USAF (βίντεο)

Αφού πήρε και το τελευταίο «Ναι» από τη γερουσία, το μαχητικό είναι έτοιμο να σκίσει τους αιθέρες, με τον αμερικανικό αεροδιαστημικό κολοσσό, την Boeing, να το γιορτάζει κυκλοφορώντας βίντεο με τα νέα αποκλειστικά πλάνα του F-15EX Advanced Eagle.

Η Boeing δημοσίευσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ένα σύντομο βίντεο του νέου μαχητικού αεροσκάφους που κατασκευάζει, επισημαίνοντας ότι το F-15EX θα είναι εξοπλισμένο με τα ταχύτερα υπολογιστικά συστήματα στον κόσμο, χειριστήρια Fly-by-wire και το πιο σύγχρονο ηλεκτρονικό ραντάρ.

Το F-15EX διαθέτει τεχνολογίες αιχμής για να είναι σε θέσει να προσφέρει στην Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ πλεονεκτήματα και ικανότητες που θα αλλάξουν τα δεδομένα στις αερομαχίες με αποτέλεσμα να είναι το αξιόπιστο και αξιόμαχο απέναντι στις τρέχουσες και αναδυόμενες απειλές.

Προφανώς, το νέο μαχητικό θα μπορεί να φέρει πυραύλους αέρος-αέρος, αέρος-εδάφους αλλά και πυραύλους για επιθέσεις ενάντια σε ναυτικούς στόχους και απειλές, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι διαθέτει ένα πλήρες και ολοκληρωμένο σύστημα ηλεκτρονικού πολέμου, ενισχύοντας έτσι την προστασία του αλλά και την απρόσκοπτη επικοινωνία με φίλιες δυνάμεις στο πεδίο επιχειρήσεων.

Οι κινητήρες και το Cockpit

Επίσης, το νέο μοντέλο είναι εξοπλισμένο με νέους ισχυρότερους δίδυμους κινητήρες, οι οποίοι θα παρέχουν στο F-15EX ασυναγώνιστες ταχύτητες και δυνατότητες επιτάχυνσης, κάτι που θα αποτελεί μεγάλο πλεονέκτημα σε αερομαχίες.

Ωστόσο το πιο σημαντικό είναι ότι το F-15EX διαθέτει “cockpit του 21ου αιώνα” το οποίο παρέχει πρόσβαση σε πραγματικό χρόνο στις πληροφορίες του πεδίου της μάχης, ενισχύοντας την ικανότητα του πιλότου να κατανοήσει το επιχειρησιακό περιβάλλον, να επιταχύνει τη λήψη αποφάσεων και να ενισχύσει τη διαχείριση της αποστολής.

Η αρχιτεκτονική του F-15EX

Η νέα αρχιτεκτονική σχεδίασης και κατασκευής του κύτους του μαχητικού αεροσκάφους επιτρέπει την ενσωμάτωση ενός πλήρους φάσματος νέων όπλων αέρος-αέρος, αέρος-εδάφους και αντιπλοϊκών βλημάτων, με αποτέλεσμα να είναι ικανό να εμπλακεί με διαφόρων ειδών στόχους και απειλές ανεξαρτήτως του επιχειρησιακού περιβάλλοντος.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.