Γερμανικό Tornado έχασε τις δεξαμενές καυσίμου κατά την επιστροφή στη βάση

Γερμανικό Tornado έχασε τις δεξαμενές καυσίμου κατά την επιστροφή στη βάση

Μαχητικό αεροσκάφος τύπου Tornado της γερμανικής Αεροπορίας που επιχειρούσε από την αεροπορική βάση “Jagel” στο κρατίδιο Σλέσβιγκ-Χόλσταϊν, καθώς επέστρεφε στη βάση μετά από συμμετοχή σε εκπαιδευτική δραστηριότητα, απώλεσε δυο δεξαμενές καυσίμου. Οι δεξαμενές έπεσαν σε αγροτική περιοχή, πολύ κοντά στον αυτοκινητόδρομο A1.

Χρειάστηκαν περισσότερες από 12 ώρες έως ότου το προσωπικό της βάσης να εντοπίσει τις δεξαμενές. Ευτυχώς κανείς δεν τραυματίστηκε από το περιστατικό και δεν προκλήθηκαν ζημιές. Οι διαστάσεις των δεξαμενών καυσίμου των Tornado είναι 5,6 μέτρα μήκος και 74 εκατοστά πλάτος, ενώ ζυγίζουν 130 κιλά έκαστη!

Η γερμανική Αεροπορία δεν έχει ακόμα καταφέρει να εντοπίσει το τεχνικό πρόβλημα που προκάλεσε την αποκόλληση των δεξαμενών. Ωστόσο, γεγονός παραμένει, ότι τα αεροσκάφη υπηρετούν στον στόλο της γερμανικής Αεροπορίας από το 1983 και ο Κλάδος αναζητά τον διάδοχό τους, ώστε να μπορέσει να τα αποσύρει…

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σε επιχειρησιακή διαθεσιμότητα – υποτίθεται πως – βρίσκονται στην αεροπορική βάση “Buechel” 45 αεροσκάφη του τύπου, τα οποία είναι ενταγμένα στον ΝΑΤΟϊκό σχεδιασμό, καθώς μπορούν να φέρουν πυρηνικά όπλα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.