ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Παρίσι: Διαδηλώσεις ξανά για τα «Κίτρινα Γιλέκα» – 7.500 αστυνομικοί στους δρόμους – Δακρυγόνα και προσαγωγές (βίντεο)

Παρίσι: Διαδηλώσεις ξανά για τα «Κίτρινα Γιλέκα» – 7.500 αστυνομικοί στους δρόμους – Δακρυγόνα και προσαγωγές (βίντεο)

Εκατοντάδες άνθρωποι, ανάμεσά τους και μέλη του κινήματος των Κίτρινων Γιλέκων, συγκεντρώθηκαν στο Παρίσι το πρωί του Σαββάτου, υπό ισχυρή αστυνομική παρουσία.

Οι γαλλικές αρχές είναι σήμερα σε επιφυλακή καθώς γίνονται και πορείες για το κλίμα, αλλά και κατά της μεταρρύθμισης του συνταξιοδοτικού που προωθεί ο Εμανουέλ Μακρόν. Έως το μεσημέρι η αστυνομία είχε ήδη κάνει 90 προσαγωγές στο Παρίσι, σύμφωνα με τα γαλλικά ΜΜΕ. Αστυνομικοί έκαναν χρήση δακρυγόνων για να διαλύσουν το πλήθος των διαδηλωτών, που κατευθυνόταν προς τη λεωφόρο των Ηλυσίων Πεδίων, όπου μαγαζιά υπέστησαν σοβαρές υλικές ζημιές κατά τη διάρκεια προηγούμενων διαδηλώσεων. «Μας αντιμετωπίζουν ως εγκληματίες» είπε η Μπριζίτ, ακτιβίστρια για το κλίμα. Μεταξύ των συνθημάτων που ακούγονταν ήταν: «Ο δρόμος, είναι δικός μας».

Βίντεο: Δακρυγόνα στο Παρίσι

7.500 αστυνομικοί στους δρόμους του Παρισιού

Στο Παρίσι έχουν βγει 7.500 αστυνομικοί στους δρόμους, όπως και τεθωρακισμένα οχήματα. Αστυνομικές δυνάμεις αναπτύχθηκαν σε συνοικίες στην καρδιά της γαλλικής πρωτεύουσας όπου κάνουν περιπολίες, ενώ αστυνομικοί με στολή ή πολιτικά πραγματοποιούν ελέγχους στους διαδηλωτές, σύμφωνα με το ΑΠΕ. Οι αρχές φοβούνται ότι θα επαναληφθούν τα βίαια επεισόδια που είχαν αμαυρώσει τις κινητοποιήσεις των Κίτρινων Γιλέκων τους προηγούμενους μήνες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το μεσημέρι ξεκινά στο κέντρο του Παρισιού πορεία για το κλίμα και την κοινωνική δικαιοσύνη, έπειτα από σχετικό κάλεσμα πολλών ΜΚΟ. Επίσης, θα πραγματοποιηθεί διαδήλωση κατά της μεταρρύθμισης του συνταξιοδοτικού, έπειτα από κάλεσμα του συνδικάτου Force ouvrière. Πολλά μνημεία θα μείνουν κλειστά, για προληπτικούς λόγους, όπως η Αψίδα του Θριάμβου, που είχε υποστεί πολύ σοβαρές ζημιές τον Δεκέμβριο από τους διαδηλωτές και τα μουσεία Petit και Grand Palais.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.