Σαουδάραβας ΥΠΕΞ: «Το Ιράν υπεύθυνο για τις επιθέσεις – Θα δοθεί η κατάλληλη απάντηση»

Σαουδάραβας ΥΠΕΞ: «Το Ιράν υπεύθυνο για τις επιθέσεις – Θα δοθεί η κατάλληλη απάντηση»

Ο υπουργός Εξωτερικών της Σαουδικής Αραβίας, Αντέλ Αλ Χουμπέιρ, δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ότι το Ριάντ θα λάβει «τα απαραίτητα μέτρα» για να απαντήσει στις πετρελαϊκές επιθέσεις εάν η έρευνα στη χώρα αποδείξει ότι το Ιράν είναι υπεύθυνο για το περιστατικό.

Ο υπουργός πρόσθεσε ότι η Σαουδική Αραβία διεξάγει διαβουλεύσεις με τους συμμάχους και τους φίλους της για να αποφασίσει τα επόμενα βήματα και αναμένει τα αποτελέσματα της έρευνας.

Την Παρασκευή, οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν ότι θα στείλουν στρατεύματα στη Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα «για αμυντικούς λόγους» μετά το περιστατικό στις πετρελαϊκές εγκαταστάσεις της Saudi Aramco.

Ο επικεφαλής των Φρουρών της Επαναστατικής, ο στρατηγός Χοσεϊν Σαλάμι, αντέδρασε στις εξελίξεις προειδοποιώντας ότι οποιαδήποτε χώρα επιτεθεί στο Ιράν θα βρεθεί στο «κύριο πεδίο μάχης».

Ο Ιρανός πρόεδρος Χασάν Ρουχανί, από την πλευρά του, προειδοποίησε ότι ο ιρανικός στρατός θα κατέστρεφε τα αεροσκάφη που θα παραβιάσουν τον εναέριο χώρο της χώρας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.