ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

“DEFENDER-Europe 20”: Τη μεγαλύτερη στρατιωτική άσκηση στην Ευρώπη από το τέλος του «ψυχρού πολέμου» σχεδιάζει το ΝΑΤΟ

“DEFENDER-Europe 20”: Τη μεγαλύτερη στρατιωτική άσκηση στην Ευρώπη από το τέλος του «ψυχρού πολέμου» σχεδιάζει το ΝΑΤΟ

Τον Απρίλιο και τον Μάιο του επόμενου έτους 20.000 Αμερικανοί στρατιώτες θα πάρουν μέρος στη μεγαλύτερη στρατιωτική άσκηση των ΗΠΑ στην Ευρώπη μετά τη λήξη του Ψυχρού Πολέμου.

Σύμφωνα με το αμερικανικό υπουργείο Άμυνας, η άσκηση, με την επωνυμία «DEFENDER-Europe 20», θα αυξήσει τη στρατηγική ετοιμότητα και διαλειτουργικότητα, εξασκώντας την ικανότητα των ΗΠΑ να μεταφέρουν γρήγορα στρατεύματα στην Ευρώπη και, πλάι στους συμμάχους και εταίρους τους, να ανταποκριθούν άμεσα σε μια πιθανή κρίση.

Επιπλέον, η «DEFENDER-Europe 20» θα υποστηρίξει καθορισμένους στόχους από το NATO για να δημιουργήσει ετοιμότητα μέσα στη Συμμαχία και να αποθαρρύνει πιθανούς αντίπαλους.

Η άσκηση θα διεξαχθεί κατά μήκος της Ευρώπης, συμπεριλαμβάνοντας σενάρια στη Γερμανία, την Πολωνία, τις Βαλτικές Δημοκρατίες και άλλες χώρες της Ανατολικής Ευρώπης, στη Σκανδιναβία, ακόμη και στη Γεωργία. Εκτός των ΗΠΑ, στην άσκηση θα συμμετέχουν το Βέλγιο, ο Καναδάς, η Τσεχία, η Δανία, η Εσθονία, η Φινλανδία, η Γαλλία, η Γεωργία, η Γερμανία, η Ουγγαρία, η Ιταλία, η Λετονία, η Λιθουανία, η Ολλανδία, η Πολωνία, η Ισπανία, το Ηνωμένο Βασίλειο και οι ΗΠΑ.

Με βάση τα έως τώρα στοιχεία, δεν θα υπάρξει συμμετοχή της χώρας μας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.