Νορβηγία: Διακόπτει τις εξαγωγές στρατιωτικού υλικού στην Τουρκία

Νορβηγία: Διακόπτει τις εξαγωγές στρατιωτικού υλικού στην Τουρκία

Η Νορβηγία, σύμμαχος της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ, ανακοίνωσε τη διακοπή εξαγωγών νέων όπλων στην Τουρκία, έπειτα από την απόφαση της Άγκυρας να προχωρήσει σε στρατιωτική εισβολή στη βόρεια Συρία εναντίον των Κούρδων της περιοχής.

Συγκεκριμένα, η Νορβηγός υπουργός Εξωτερικών, Ίνε Έρικσεν Σορέιντε, σε δήλωσή της στο γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων, ανέφερε πως… «με δεδομένη την περίπλοκη και ραγδαία μεταλλασσόμενη κατάσταση, το υπουργείο Εξωτερικών της Νορβηγίας, σαν ένα προληπτικό μέτρο, δεν θα διαχειριστεί κανένα νέο αίτημα για εξαγωγές αμυντικού υλικού ή υλικού πολλαπλών χρήσεων στην Τουρκία».

Η Σορέιντε ανέφερε, επίσης, πως η θέση της χώρας της για την εισβολή στη Συρία, εκφράστηκε ξεκάθαρα στο Τούρκο πρέσβη στη Νορβηγία, στη συνάντησή τους, την Πέμπτη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Παρακολουθούμε τις εξελίξεις με μεγάλη ανησυχία και επαναλαμβάνουμε την ξεκάθαρη έκκλησή μας στην Τουρκία να διακόψει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις και να σεβαστεί το διεθνές δίκαιο. Ακόμη, μας ανησυχεί ακόμα περισσότερο η κατάσταση που δημιουργείται για τους πολίτες και η ανθρωπιστική κρίση που δημιουργείται» πρόεσθεσε η υπουργός Εξωτερικών της Νορβηγίας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.