ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στο έδαφος!

Γενς Στόλτενμπεργκ για Αιγαίο και Συρία: «Άλλα λόγια να αγαπιόμαστε» από τον φιλότουρκο γ.γ. του ΝΑΤΟ

Γενς Στόλτενμπεργκ για Αιγαίο και Συρία: «Άλλα λόγια να αγαπιόμαστε» από τον φιλότουρκο  γ.γ. του ΝΑΤΟ

Κουβέντα για την τουρκική εισβολή στη Συρία και «ήξεις αφίξεις» για την τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο, από τον φιλότουρκο Δανό γ.γ. του ΝΑΤ Ο Γενς Στόλτενμπεργκ κατά τη σημερινή συνάντησή του με τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο Γενς Στόλτενμπεργκ, συνέστησε… αυτοσυγκράτηση στην Τουρκία για την επίθεση στην Συρία, να μειωθεί ο ανθρώπινος πόνος και σημείωσε πως το μείζον είναι πως θα είναι ο ένας στο πλευρό του άλλου στον πόλεμο κατά του ISIS και στον ακόμη μεγαλύτερο περιορισμό του.

Ερωτηθείς ο ΓΓ του ΝΑΤΟ σχετικά με την τουρκική προκλητικότητα, έδωσε μια απάντηση με… εμφανή στόχο να κρατήσει ίσες αποστάσεις, κάτι που αμέσως μετά σχολίασε και ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Περιμένουμε όλα τα κράτη να σεβαστούν το Διεθνές Δίκαιο. Δεν είναι ρόλος του ΝΑΤΟ να παίρνει θέση για διεθνή ζητήματα» είπε ο γ. γ του ΝΑΤΟ για την παραβίαση του διεθνούς Δικαίου και την πολιτική ίσων αποστάσεων του ΝΑΤΟ στην πρακτική της Τουρκίας απέναντι στην Ελλάδα.

Για την Κύπρο τόνισε ότι «είναι σημαντικές οι προσπάθειες του ΟΗΕ να βρεθεί λύση αλλά πως ακόμη και με ανεπίλυτη τη διαφορά προχωρήσαμε στην αντιμετώπιση από κοινού του μεταναστευτικού».

Κ. Μητσοτάκης: Παραβίαση από την Τουρκία του Διεθνούς Δικαίου στη Συρία

Για γεγονότα που οδηγούν στη βίαιη αλλοίωση δημογραφικών δεδομένων, αποτελούν μια πρόσθετη παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου και ανακαλούν ιστορικές μνήμες ανάξιες του σύγχρονου πολιτισμού, έκανε λόγο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Πρόκειται για μια από τις λίγες απειλές που εκδηλώνονται σε ένα περιβάλλον ασφάλειας διαφορετικό από αυτό που γνωρίζαμε μέχρι σήμερα. Με τον κ. Στόλτενμπεργκ συμφωνήσαμε στην εκτίμηση ότι το ΝΑΤΟ καλείται να προσαρμοστεί σε αυτά τα νέα δεδομένα προκειμένου να διατηρήσει τις αρχές του, την αποτελεσματικότητά του και το κύρος του. Αλλά και να εξακολουθεί να ασκεί την αποτρεπτική και αμυντική του ικανότητα», πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης.

Για τις παράνομες γεωτρήσεις της Τουρκίας στην ΑΟΖ της Κύπρου

Ο πρωθυπουργός τόνισε επίσης ότι ενημέρωσε τον ΓΓ του ΝΑΤΟ για τις έκνομες ενέργειες της Τουρκίας στις κυπριακές θαλάσσιες ζώνες. Κινήσεις που παραβιάζουν κατάφωρα το διεθνές δίκαιο, δημιουργούν ένταση και υπονομεύουν τις κατευθύνσεις του ΟΗΕ για την επανεκκίνηση των συνομιλιών για το Κυπριακό, πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης.

Επανέλαβα – συνέχισε ο πρωθυπουργός – την προσήλωσή μας στη αρχή της αλληλεγγύης, η οποία παραμένει ακρογωνιαίος λίθος της Συμμαχίας. Στο πλαίσιο αυτό παρουσίασα στον κ. Στόλτενμπεργκ και την κατάσταση στο Αιγαίο, επισημαίνοντας για άλλη μια φορά πως κάθε συμπεριφορά εκτός διεθνούς δικαίου και διεθνών συνθηκών είναι άγονη και εν δυνάμει επικίνδυνη. Η Ελλάδα τάσσεται ιστορικά κατά της χρήσης απειλών ή βίας και υπέρ της ειρηνικής επίλυσης όλων των διαφορών, κατέληξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μητσοτάκης: Μεγαλύτερη υποστήριξη της Συμμαχίας στο μεταναστευτικό

Από την πλευρά του ο πρωθυπουργός ευχαρίστησε τον ΓΓ για την υποστήριξη του ΝΑΤΟ στην αντιμετώπιση των μεταναστευτικών ροών προς τα θαλάσσια σύνορα της Ελλάδας και ζήτησε την ενεργότερη συμμετοχή της Συμμαχίας στην αντιμετώπιση αυτού του διεθνούς προβλήματος.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.