ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ούτε σήμερα κατέληξε το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ σε ψήφισμα για τη Συρία

Ούτε σήμερα κατέληξε το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ σε ψήφισμα για τη Συρία

Μετά το χθεσινό από κοινού βέτο Ρωσίας-ΗΠΑ στο Συμβούλιο Ασφαλείας για την καταδίκη της τουρκικής εισβολής στη Συρία, δεν υπήρξε ούτε σήμερα συμφωνία.

Η Μόσχα μπλόκαρε σήμερα στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών το προσχέδιο,μιας κοινής δήλωσης του Συμβουλίου Ασφαλείας, με την οποία αξιωνόταν από την Τουρκία να τερματίσει τη στρατιωτική επιχείρησή της στη βόρεια Συρία, μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο επικαλούμενο διπλωματικές πηγές.

Η Μόσχα εμπόδισε τη διαδικασία για την έγκριση του κειμένου, που επρόκειτο να ξεκινήσει στις 22.30 ώρα Ελλάδας, αναφέρει μία από τις πηγές.

Στη συνέχεια στο πλευρό της Μόσχας τάχθηκε και η Κίνα.

Το προσχέδιο ψηφίσματος, το οποίο, στην αρχική εκδοχή του, ζητούσε από την Άγκυρα μονάχα «να επιστρέψει στον δρόμο της διπλωματίας για λόγους ασφαλείας», τροποποιήθηκε, υιοθετώντας αυστηρότερο τόνο, έπεται από τις παρατηρήσεις κρατών μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας και ζητούσε από την Άγκυρα να «σταματήσει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις και να επιστρέψει στην διπλωματία»

«Τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας εξέφρασαν βαθιά ανησυχία για την τουρκική στρατιωτική επιχείρηση και τις επιπτώσεις της, συμπεριλαμβανομένων των ανθρωπιστικών και των διαστάσεων της ασφάλειας», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.