ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Άγνωστοι βεβήλωσαν δεκάδες τάφους πεσόντων πολέμου στη Χάιφα (φωτο)

Άγνωστοι βεβήλωσαν δεκάδες τάφους πεσόντων πολέμου στη Χάιφα (φωτο)

Άγνωστοι βεβήλωσαν δεκάδες επιτύμβιες πλάκες σε στρατιωτικό νεκροταφείο της Κοινοπολιτείας στη Χάιφα στο Ισραήλ.

Το υπουργείο Εξωτερικών του Ισραήλ χαρακτήρισε αυτή την απαράδεκτη ενέργεια ως έγκλημα μίσους και γίνονται έρευνες για να βρεθούν οι δράστες.

Στο συγκεκριμένο νεκροταφείο στη Χάιφα κείτονται τα λείψανα περίπου 340 στρατιωτικών από κράτη-μέλη της Κοινοπολιτείας, πεσόντων κατά τη διάρκεια κυρίως του Α΄ αλλά και του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου.

Φωτογραφικά στιγμιότυπα εικονίζουν τουλάχιστον τριάντα επιτύμβιες πλάκες οι οποίες υπέστησαν βανδαλισμό, με κόκκινη μπογιά ενώ σε ορισμένες από αυτές ζωγραφίστηκαν σβάστικες.

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου τόνισε σε ανακοίνωση που δημοσιοποίησαν οι υπηρεσίες του ότι η βεβήλωση των τάφων είναι ένα «αποτροπιαστικό έγκλημα» διαβεβαιώνοντας ότι οι αρχές θα κάνουν το παν για να βρουν ποιοι το διέπραξαν και να τους προσαγάγουν ενώπιον της δικαιοσύνης.

Η Βρετανία κατέλαβε την Παλαιστίνη, αποσπώντας την από την καταρρέουσα Οθωμανική Αυτοκρατορία, κατά τη διάρκεια του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου, και την κυβέρνησε βάσει διεθνούς εντολής για αρκετά χρόνια.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σύμφωνα με την επιτροπή της Κοινοπολιτείας που είναι αρμόδια για τους τάφους των πεσόντων των πολέμων, οι 86 από τους 305 πεσόντες κατά τη διάρκεια του πρώτου παγκοσμίου που είναι θαμμένοι στη Χάιφα είναι άγνωστοι στρατιώτες, ενώ κείτονται επίσης εκεί 36 πεσόντες του Β΄ ΠΠ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.