ΗΠΑ: Η Βουλή των Αντιπροσώπων καταδικάζει την αποχώρηση των αμερικανικών στρατευμάτων από την Συρία!

ΗΠΑ: Η Βουλή των Αντιπροσώπων καταδικάζει την αποχώρηση των αμερικανικών στρατευμάτων από την Συρία!

Η Βουλή των Αντιπροσώπων ενέκρινε ψήφισμα που καταδικάζει την αποχώρηση των αμερικανικών στρατευμάτων από τη βορειοανατολική Συρία, τα οποία βρίσκονται βέβαια εκεί χωρίς την άδεια της Δαμασκού, αφού η παρουσία τους είναι ουσιαστικά παράνομη!

Το ψήφισμα εγκρίθηκε με 354 ψήφους υπέρ έναντι 60 κατά, καθώς δεκάδες Ρεπουμπλικανοί βουλευτές συστρατεύτηκαν με την πλειοψηφία των Δημοκρατικών .

Η ψήφος των βουλευτών εξέφρασε την έντονη δυσαρέσκεια που επικρατεί στο Κογκρέσο για την ενέργεια του Τραμπ, την οποία πολλοί βουλευτές και γερουσιαστές θεωρούν ως εγκατάλειψη των Κούρδων μαχητών που πολεμούσαν μαζί με τους Αμερικανούς ενάντια στους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους. Επίσης οι βουλευτές καταγγέλλουν την αποφυλάκιση τζιχαντιστών του ΙΚ έπειτα από την τουρκική στρατιωτική επέμβαση που ξεκίνησε πριν από μια εβδομάδα.

«Αυτό ήταν μια προδοσία για τους συμμάχων μας. Ήταν ένα δώρο στη Ρωσία, ένα δώρο στο Ιράν, ένα δώρο στο Ισλαμικό Κράτος, ένα δώρο στον (Σύρο πρόεδρο Μπασάρ αλ) Άσαντ», δήλωσε ο πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων Έλιοτ Έντζελ, ο οποίος εισήγαγε το ψήφισμα προς ψηφοφορία, καθώς προφανώς θεωρεί ότι η στρατιωτική παρουσία σε ένα ξένο κράτος, χγωρίς την συγκατάθεση του τελευταίου λίγο έως πολύ… φυσιολογική!

Παράλληλα, ηγέτες του Κογκρέσου και Επιτροπών και από τα δύο κόμματα έχουν συναντήσεις με τον Τραμπ στον Λευκό Οίκο για να συζητήσουν την πολιτική του προέδρου των ΗΠΑ για την Συρία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.