Ο Ερντογάν απειλεί με λήψη μέτρων κατά του Τραμπ: «Θα τα… ξαναπούμε όταν ο καιρός θα είναι κατάλληλος»!

Ο Ερντογάν απειλεί με λήψη μέτρων κατά του Τραμπ: «Θα τα… ξαναπούμε όταν ο καιρός θα είναι κατάλληλος»!

Εκτός ελέγχου για ακόμη μια φορά ο Τούρκος πρόεδρος Ρ.Τ.Ερντογάν ο οποίος όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του BBC Τζον Σόπελ, εξαπέλυσε δρυμεία επίθεση κατά του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.

Αφορμή η επιστολή του Αμερικανού προέδρου που απέστειλε στον Τούρκο πρόεδρο (και η οποία κατέληξε στον κάλαθο των απορρημάτων, όπως είπαν οι Τούρκοι.

Ο τούρκος πρόεδρος μιλώντας σε δημοσιογράφους είπε:

«Η επιστολή που μου απέστειλε ο Αμερικανός πρόεδρος δεν ήταν την ορθή διπλωματική γλώσσα. Είναι αδύνατο να ξεχάσουμε αυτή την έλλειψη σεβασμού προς την τουρκική προεδρία. Όταν έρθει ο καιρός θα ληφθούν και τα απαραίτητα μέτρα», είπε ο Τούρκος πρόεδρος, ο οποίος πλέον δρα και συμπεριφέρεται, όχι ως σύμμαχος των ΗΠΑ αλλά ως εχθρός.

Ταυτόχρονα ο Τούρκος πρόεδρος απείλησε ότι η Τουρκία θα ξαναρχίσει την επίθεση στη βόρεια Συρία την Τρίτη αν η συμφωνία εκεχειρίας των 5 ημερών δεν τηρηθεί πλήρως από τις ΗΠΑ.

Ο Ερντογάν δήλωσε ότι δεν αποτελεί πρόβλημα αν οι συριακές δυνάμεις, οι οποίες υποστηρίζονται από τη Ρωσία, εισέλθουν σε περιοχές όπου δεν υπάρχουν πλέον στρατιωτικές μονάδες του YPG.


Νωρίτερα ο Ερντογάν είχε αναγγείλει την έναρξη της απόσυρσης των Κούρδων μαχητών (YPG) από τη βόρεια Συρία δηλώνοντας πως αν η απόσυρση ολοκληρωθεί μέσα σε 120 ώρες τελικά, τότε θα συναντηθεί και με τον Ρώσο πρόεδρο, Βλαντιμίρ Πούτιν, για μια ξεχωριστή διαδικασία.

Σε δηλώσεις του ο τούρκος πρόεδρος ανέφερε ότι «το χρονοδιάγραμμα των 120 ωρών ξεκίνησε», όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του ΣΙΓΜΑ στην Τουρκία, Μαρία Ζαχαράκη. «Σαφώς γίνεται λόγος για αποχώρηση της τρομοκρατικής οργάνωσης από την περιοχή. Πήραμε την υπόσχεση ότι την ολοκλήρωση αυτής της διαδικασίας θα παρακολουθήσει κυρίως η Τουρκία.

Θα είμαστε συνεχώς σε επαφή, οι επαφές των αντιπροσωπειών θα συνεχιστούν. Αν ολοκληρωθεί η διαδικασία της απόσυρσης μέσα σε αυτές τις 120 ώρες, την Τρίτη θα συναντηθώ με τον κ. Πούτιν, την οποία βλέπω ως μία ξεχωριστή διαδικασία. Με αυτές τις συνομιλίες θα έχουμε φέρει την ειρήνη με την “Πηγή της Ειρήνης”.

Μίλησα με τον υπουργό Άμυνας και μου ανέφερε ότι ξεκίνησε η απόσυρση. Οι δυνάμεις μας δεν θα εγκαταλείψουν τις περιοχές που έχουν υπό τον έλεγχό τους. Υπάρχει μία διαδικασία 5 ημερών, τις εξελίξεις της οποίας θα παρακολουθούμε», είπε ο Τούρκος πρόεδρος, ο οποίος πρόσθεσε ότι διεξάγεται αυτή τη στιγμή μία τηλεφωνική διπλωματία με τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, καθώς και με χώρες της Ε.Ε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.