ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στο έδαφος!

Οι 18 διασημότερες καταζητούμενες της Europol (βίντεο)

Οι 18 διασημότερες καταζητούμενες της Europol (βίντεο)

Τη νέα της καμπάνια σχετικά με τις πιο καταζητούμενες γυναίκες στην ΕΕ, οι οποίες κατηγορούνται ή έχουν καταδικαστεί για σοβαρά και οργανωμένα εγκλήματα, ανακοίνωσε η Europol.

Ειδικότερα, η Europol δημιούργησε μία νέα ιστοσελίδα όπου παρουσιάζει τις εικόνες των μεγαλύτερων φυγάδων, καλύπτοντας τα πρόσωπά τους με μάσκες.

Ο χρήστης κάνοντας ένα κλικ μπορεί να βγάλει την μάσκα και να δει ξεκάθαρα το πρόσωπό της καταζητούμενης καθώς και την ταυτότητά της.

Το όνομα της ιστοσελίδας είναι «Το έγκλημα δεν έχει φύλο» (Crime Has No Gender), και περιλαμβάνει τα προφίλ 21 καταζητούμενων κατηγορούμενων ή καταδικασμένων για σοβαρά εγκλήματα, εκ των οποίων οι 18 είναι γυναίκες και οι τρεις άντρες.

Στο προφίλ δεν περιλαμβάνεται η Ελλάδα, αλλά έχει αναφορά σε καταζητούμενο στην Κύπρο.

  • Οι δύο χειρότερες καταζητούμενες

Μεταξύ των προσώπων αυτών περιλαμβάνονται οι Ελένα Πουζίρεβιτς, οι οποία έβαλε παρανόμως εννέα Ρωσίδες στην Ισπανία και της ανάγκασε να εργαστούν στη βιομηχανία του σεξ, και η Αντζελίνα Σατζούκα, η οποία καταζητείται για τον ξυλοδαρμό μέχρι θανάτου μίας γυναίκας στη Ρίγα, πριν από πέντε χρόνια.

Η ιστοσελίδα είναι ουσιαστικά μία προέκταση ενός υπάρχοντος ιστοσελίδας με την ονομασία «EU Most Wanted», η οποία δημιουργήθηκε από την Europol το 2016, και σκοπός της είναι απλώς να αυξηθούν οι πιθανότητες εύρεσης των συγκεκριμένων φυγάδων.

  • Τι αναφέρει η Europol

Σύμφωνα με την Europol, σκοπός της καμπάνιας είναι να τονίσει, ότι οι γυναίκες είναι εξίσου ικανές να διαπράξουν σοβαρά εγκλήματα όσο και οι άντρες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Βέβαια το γεγονός αυτό δεν αναιρεί την πραγματικότητα, ότι δηλαδή βάση στατιστικών οι άντρες προηγούνται παγκοσμίως στις παράνομες δραστηριότητες και γενικότερα στην εμφάνιση παραβατικής συμπεριφοράς.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.