ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Judgement Day: Η Ρωσία χρησιμοποίησε την πυρηνική «τριάδα» για παν ενδεχόμενο… (βίντεο)

Judgement Day: Η Ρωσία χρησιμοποίησε την πυρηνική «τριάδα» για παν ενδεχόμενο… (βίντεο)

Η Ρωσία και οι ΗΠΑ (και σε πολύ μικρότερο βαθμό, η Κίνα) είναι οι μόνες χώρες στον πλανήτη οι οποίες μπορούν να επιτεθούν κατά την διάρκεια ενός πυρηνικού πολέμου κάνοντας χρήση της πυρηνικής «τριάδας».

Αυτό σημαίνει επίθεση κατά του αντιπάλου με ICBM (διηπειρωτικούς βαλλιστικούς πυραύλους), πυρηνικά υποβρύχια και στρατηγικά βομβαρδιστικά.

Η Ρωσία προχώρησε στην διεξαγωγή στρατιωτικών ασκήσεων και γυμνασίων μεγάλης κλίμακας, με στόχο την προβολή ισχύος σε μια δύσκολη πλανητική συγκυρία όπου όπως φαίνεται αναδύεται ένας πολυπολικός κόσμος.

Το σενάριο ήταν καθαρά η διεξαγωγή ενός ολοκληρωτικού πυρηνικού πολέμου, εννοείται κατά του μόνου δυνητικού σοβαρού αντιπάλου που είναι οι ΗΠΑ.

Στόχος της άσκησης η υπενθύμιση στους Αμερικανούς ότι η Μόσχα είναι ικανή να προχωρήσει σε ανταποδοτικό πυρηνικό πλήγμα ολοσχερούς καταστροφής κάτι το οποίο πολλές φορές στο Πεντάγωνο δείχνουν να το ξεχνούν.

Στην πυρηνική «τριάδα» γίνεται χρήση πυραύλων και οπλικών συστημάτων που μπορούν να εξοπλιστούν με πυρηνικές κεφαλές και είναι σε θέση να εκτοξευτούν από υποβρύχιο, από στρατηγικό βομβαρδιστικό και από επίγειο εκτοξευτή.

Η ταυτόχρονη δοκιμή διάφορων τακτικών και στρατηγικών πυρηνικών όπλων που διαθέτει η Ρωσία, διεξήχθη στο πλαίσιο της μαζικής στρατιωτικής άσκησης που ονομάζεται «Grom-2019» ή αλλιώς «Thunder» στα αγγλικά.

Στην άσκηση αυτή συμμετείχαν περίπου 12.000 στρατιώτες, αεροσκάφη και μεγάλος αριθμός πολεμικών πλοίων και υποβρυχίων.

Ειδικότερα, υποβρύχια του Βόρειου Στόλου και του Στόλου Ειρηνικού, του ρωσικού Ναυτικού, εκτόξευσαν τους στρατηγικούς πυραύλους μεγάλης εμβέλειας Sineva σε στόχους που βρίσκονταν στην βορειοδυτική Ρωσία και στην Άπω Ανατολή.

Επιπρόσθετα, δυνάμεις του ρωσικού Ναυτικού εκτόξευσαν αριθμό πυραύλων Kalibr από την Θάλασσα του Μπάρεντς και την Κασπία Θάλασσα.

Οι χερσαίες ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις προχώρησαν στην επιτυχημένη εκτόξευση ενός διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου Yars, ο οποίος χτύπησε τον στόχο σε απόσταση 6.000 χιλιομέτρων, ενώ παράλληλα εκτοξεύθηκαν και τακτική πύραυλοι Iskander στη νότια και ανατολική Ρωσία.

Στρατηγικά βομβαρδιστικά τύπου Tu-95MS μεγάλης εμβέλειας, εκτόξευσαν πυραύλους cruise, οι οποίοι μπορούν να ενσωματώσουν πυρηνικές κεφαλές, σε στόχους που βρίσκονταν στην βόρεια Ρωσία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!


ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.