ΗΠΑ κατά Τουρκίας: «Διέπραξαν εγκλήματα πολέμου στην Συρία – Η κυβέρνησή της Αγκυρας θα πρέπει να λογοδοτήσει»!

ΗΠΑ κατά Τουρκίας: «Διέπραξαν εγκλήματα πολέμου στην Συρία – Η κυβέρνησή της Αγκυρας θα πρέπει να λογοδοτήσει»!

Οι ΗΠΑ δεν άφησαν αναπάντητες τις δηλώσεις του Τούρκου προέδρου Ρ.Τ.Ερντογάν περί «αθέτησης υποσχέσεων από πλευράς Ουάσινγκτον».

Ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας Μαρκ Έσπερ δήλωσε πως «η Τουρκία φαίνεται να έχει διαπράξει εγκλήματα πολέμου στη Συρία και η Άγκυρα πρέπει να λογοδοτήσει»!

Η δήλωση του έρχεται καθώς η τουρκική στρατιωτική επιχείρηση εναντίον κουρδικών δυνάμεων στη βορειοανατολική Συρία προκάλεσε τον μαζικό εκτοπισμό πληθυσμού, με αναφορές για αδιάκριτες επιθέσεις εναντίον αμάχων.

«Έχω δει τις αναφορές, προσπαθούμε να τις παρακολουθήσουμε. Είναι φρικτές και αν είναι ακριβείς – και υποθέτω πως είναι ακριβείς – θα αποτελούν εγκλήματα πολέμου», τόνισε ο Έσπερ σε συνέντευξή του στο CNN.

«Όσοι ευθύνονται θα πρέπει να καταστούν υπόλογοι, σε πολλές περιπτώσεις αυτή θα είναι η κυβέρνηση της Τουρκίας. Δεν μπορούμε να επιτρέπουμε αυτά τα πράγματα να συμβαίνουν», πρόσθεσε.

Σε δήλωσή του την περασμένη εβδομάδα, ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας τόνισε πως ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν «φέρει την πλήρη ευθύνη» για την τουρκική εισβολή στη Συρία, συμπεριλαμβανομένων «ενδεχόμενων εγκλημάτων πολέμου». Είχε επίσης καταγγέλει έντονα την «απαράδεκτη» τουρκική επίθεση στη Συρία εκτιμώντας πως είχε ως αποτέλεσμα την «απελευθέρωση πολυάριθμων επικίνδυνων κρατουμένων» μελών του Ισλαμικού Κράτους.

ΗΠΑ: Δεκάδες εξτρεμιστές μουσουλμάνοι της ISIS αφέθηκαν ελεύθεροι

Ο ειδικός απεσταλμένος του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ για τη Συρία, Τζέιμς Τζέφρι δήλωσε πως δεκάδες τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους αφέθηκαν ελεύθεροι έπειτα από την έναρξη της εισβολής του τουρκικού στρατού στη βορειοανατολική Συρία.

«Θα έλεγα δεκάδες αυτή τη στιγμή», τόνισε κατά την ακρόασή του σε Επιτροπή του Κογκρέσου όταν ο Δημοκρατικός γερουσιαστής Κρις Κουνς τον ρώτησε αν γνωρίζει πόσοι «σκληροπυρηνικοί» μαχητές της τζιχαντιστικής οργάνωσης έχουν αφεθεί ελεύθεροι.

Υπάρχουν αναφορές για πολύ μεγαλύτερο αριθμό.

Τα πυρά Ερντογάν

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Οι ΗΠΑ δεν τήρησαν πλήρως τις υποσχέσεις που έδωσαν την περασμένη εβδομάδα στη συμφωνία για την προσωρινή εκεχειρία στην βορειοανατολική Συρία», δήλωσε ο Ερντογάν σύμφωνα με το τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο NTV. «Αν κάνουμε συμβιβασμούς θα ανοίξουμε το δρόμο στην τρομοκρατική οργάνωση», πρόσθεσε με νόημα, αφήνοντας σαφείς αιχμές κατά των Κούρδων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.