ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Νέο ναυτικό πύραυλο cruise αποκάλυψε η Ν. Κορέα

Νέο ναυτικό πύραυλο cruise αποκάλυψε η Ν. Κορέα

Δύο μόλις ημέρες μετά την διεξαγωγή μυστικής πυρηνικής δοκιμής από τη Β Κορέα με σκοπό να στείλει ο μήνυμα ότι θα χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα αν δεχτεί επίθεση, το υπουργείο Άμυνας της Ν. Κορέας αποκάλυψε την ύπαρξη ενός προηγμένου πυραύλου cruise.

Χαρακτηριστικό του νέου οπλικού συστήματος είναι η μεγάλη εμβέλεια του, ικανή να πλήξει ένα στόχο οπουδήποτε εντός της επικράτειας της Β. Κορέας.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες πιέζουν για την επιβολή βαρύτερων κυρώσεων εις βάρος της Β. Κορέας σε μια προσπάθεια να επιβραδύνουν την εξέλιξη πυραυλικών συστημάτων μεταφοράς πυρηνικών όπλων.

Από τη πλευρά της η Β. Κορέα προειδοποίησε ότι περεταίρω κυρώσεις θα προκαλέσουν μεγαλύτερη αντίδραση, με τη Σεούλ να διαμηνύει ότι αν δεχτεί επίθεση θα επιτεθεί με τη σειρά στης.

Ήδη όπως έγινε γνωστό εδώ τα τελευταία 24ωρα έχει αποδεσμεύσει τους κανόνες εμπλοκής στις στρατιωτικές μονάδες στη μεθόριο της αποστρατικοποιημένης ζώνης προκειμένου αν δεχτούν επίθεση να απαντήσουν άμεσα με πυρά χωρίς πρότερη έγκριση από την ηγεσία του Στρατού.

Η Ιαπωνία που επίσης απειλείται από τη Β. Κορέα έχει μικρή δυνατότητα από επιχειρησιακής άποψης να προσβάλει στόχους ενώ και το σύνταγμα της είναι αποτρεπτικό στην υλοποίηση στρατιωτικών επιχειρήσεων στο εξωτερικό. Πρόθεση έχει δηλωθεί για αλλαγές επί της αρχής αλλά όμως όχι στη παρούσα χρονική στιγμή.

Το υπουργείο Άμυνας της Ν. Κορέας αποδέσμευσε βίντεο από την εκτόξευση του νέου πυραύλου cruise από ένα αντιτορπιλικό αλλά και μια υποβρύχια εκτόξευση από υποβρύχιο του νοτιοκορεάτικου Ναυτικού οι οποίες πραγματοποιήθηκαν το 2012 στη φάση προ επιχειρησιακής πιστοποίησης.

Όπως έγινε γνωστό αυτή τη στιγμή το όπλο βρίσκεται πλήρως επιχειρησιακό σε ανάπτυξη με μονάδες επιφανείας με ικανότητα προσβολής στόχων στρατηγικής σημασίας με χειρουργική ακρίβεια.

Χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας στη Σεούλ ανέφερε σχετικά με την ακρίβεια του όπλου ότι: «Μπορεί να αναγνωρίσει και να πλήξει το παράθυρο του γραφείου στο οποίο βρίσκεται η ηγεσία της Β. Κορέας».

Η κατάσταση αυτή τη στιγμή στη κορεατική χερσόνησο είναι τόσο σοβαρή ώστε και το παραμικρό επεισόδιο θα μπορούσε να οδηγήσει σε σύρραξη πλήρους κλίμακας στη περιοχή σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων της Β. Κορέας KCNA.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.