ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

ΗΠΑ, ΕΕ και ΟΗΕ καλούν το Ιράν να κάνει προσπάθειες για την επίλυση της κρίσης με τα πυρηνικά

ΗΠΑ, ΕΕ και ΟΗΕ καλούν το Ιράν να κάνει προσπάθειες για την επίλυση της κρίσης με τα πυρηνικά

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Τζον Κέρι, η ευρωπαία ομόλογός του Κάθριν Αστον και ο ΓΓ του ΟΗΕ Μπαν Κι-μουν κάλεσαν το Ιράν να καταβάλει προσπάθειες ώστε να σημειωθεί πρόοδος στην κρίση για το πυρηνικό του πρόγραμμα στις διεθνείς διαπραγματεύσεις στο τέλος του μήνα.

Ο νέος υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ συναντήθηκε με την κ. Αστον και τον Μπαν στην Ουάσινγκτον και έκανε δηλώσεις στους δημοσιογράφους, για τρίτη φορά μέσα σε μια εβδομάδα, σχερτικά με τα ιρανικά πυρηνικά.

Το Ιράν και η ομάδα 5+1 (ΗΠΑ, Ρωσία, Κίνα, Βρετανία, Γαλλία και Γερμανία) θα συναντηθούν στις 26 Φεβρουαρίου στο Αλμάτι του Καζακστάν για ένα νέο κύκλο συνομιλιών, μετά την αποτυχία των διαπραγματεύσεων στη Μόσχα τον περασμένο Ιούνιο.

Όμως οι συνομιλίες αυτές “δεν θα προχωρήσουν παρά μόνο αν οι Ιρανοί καθίσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων αποφασισμένοι να καταθέσουν προτάσεις και να τις συζητήσουν”, τόνισε ο Κέρι.

Ο ίδιος είπε ακόμα πως “οι χώρες που έχουν (πυρηνικά) προγράμματα για ειρηνικούς σκοπούς δεν αντιμετωπίζουν πρόβλημα να αποδείξουν ότι οι σκοποί τους είναι ειρηνικοί”.

Η Ύπατη Εκπρόσωπος της ΕΕ για την Εξωτερική Πολιτική υπογράμμισε πως “αναζητά πάντα την επιτυχία” στην έξοδο από αυτήν την κρίση, με τη δέσμευση του Ιράν “ότι θα κάνει το καλύτερο” στη συνάντησή του με την ομάδα των 5+1.

Ακολουθώντας την ίδια γραμμή, ο ΓΓ του ΟΗΕ δήλωσε πως “πραγματικά ελπίζει ότι θα υπάρξει πρόοδος στο Καζακστάν”.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.