ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στο έδαφος!

«Μυρίζει» μπαρούτι στη β.Συρία: Άσσαντ και YPG συγκεντρώνουν δυνάμεις απέναντι από τους Τούρκους

«Μυρίζει» μπαρούτι στη β.Συρία: Άσσαντ και YPG συγκεντρώνουν δυνάμεις απέναντι από τους Τούρκους

Μπαρούτι μυρίζει πάλι η βόρεια Συρία, καθώς η εύθραυστη εκεχειρία που έχει επιτευχθεί μετά τη συμφωνία Μόσχας και Άγκυρας, δείχνει πραγματικά ετοιμόρροπη.

Ο ξεσηκωμός των Κούρδων στη βόρεια Συρία είναι γενικός πλέον, με τον κουρδικό πληθυσμό να πετροβολεί τα τουρκικά θωρακισμένα οχήματα, την ίδια στιγμή που το SDF στέλνει ενισχύσεις κοντά στην ζώνη «ασφαλείας» προκειμένου να αντιμετωπίσει τις οργανώσεις των ισλαμιστών που υποστηρίζονται από την Άγκυρα.

Στο Κομπάνι όπου πραγματοποιήθηκε η δεύτερη κοινή περιπολία ρωσικών και τουρκικών δυνάμεων οι Κούρδοι επιφύλαξαν «θερμή» υποδοχή στις τουρκικές δυνάμεις με πέτρες, ενώ δεν δίστασαν να σταματήσουν και ρωσικά θωρακισμένα οχήματα διαμαρτυρόμενοι για την τουρκική εισβολή στην περιοχή τους.

https://twitter.com/BabakTaghvaee/status/1191712447800979456

Την ίδια ώρα το SDF στέλνει ενισχύσεις στη βόρεια Συρία. Όπως δείχνει βίντεο μονάδες με θωρακισμένα οχήματα αναπτύσσονται από την Tabqa στις πόλεις Tal Tamr και Ain Issa προκειμένου να αντιμετωπίσουν, όπως λένε οι ίδιοι μαζί με τον συριακό Αραβικό Στρατό τις τουρκικές δυνάμεις.

Μπασάρ Αλ Άσσαντ: «Θα απαντήσουμε στην τουρκική επιθετικότητα με κάθε μέσο που διαθέτουμε»

Ίδια εικόνα και από το μέτωπο του συριακού Στρατού, ο οποίος αναπτύσσει δυνάμεις κοντά στην πόλη Qamishli που βρίσκεται στα σύνορα της Τουρκίας στη βορειοανατολική Συρία, ανέφερε την Τρίτη το συριακό πρακτορείο ειδήσεων SANA.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, «ο στρατός της Συρίας άρχισε να αναπτύσσει τις δυνάμεις του ανατολικά της πόλης του Qamishli για να αντιμετωπίσει την επιθετικότητα της Τουρκίας».

Ο Άσαντ τηρεί τις υποσχέσεις του:

«Η Συρία θα απαντήσει στην τουρκική επιθετικότητα σε οποιοδήποτε σημείο της επικράτειάς της με όλα τα νόμιμα μέσα που διαθέτει» διαβεβαίωσε ο Σύρος πρόεδρος επισκεπτόμενος τα συριακά στρατεύματα κοντά στην γραμμή αντιπαράθεσης με την Τουρκία, μετά την ανάπτυξή τους για την στήριξη των κουρδικών δυνάμεων, που βρίσκονται στο στόχαστρο της στρατιωτικής επιχείρησης της Άγκυρας.

Ερντογάν: “Θα προχωρήσουμε και πέρα από τα 32 χλμ.”

Ταυτόχρονα ο Τούρκος πρόεδρος Ρ.Τ.Ερντογάν πυροδοτεί το ήδη τεταμένο κλίμα λέγοντας πως οι ΗΠΑ δεν έχουν τηρήσει τις υποσχέσεις τους, πραγματοποιώντας κοινές περιπολίες με το YPG κοντά στις πετρελαιοπηγές αφήνοντας να νεννοηθεί πως η Τουρκία θα αναγκαστεί να επέμβει και πέρα από τα 32 χλμ. που το βάθος της ζώνης «ασφαλείας».

«Οι ΗΠα εξακολουθούν να πραγματοποιούν κοινές περιπολίες με το YPG. Αυτό δεν ήταν μέρος της συμφωνίας μας», είπε μιλώντας στην τουρκική Βουλή για να συνεχίσει:

«Γνωρίζουμε ότι εξακολουθούν να υπάρχουν τρομοκράτες στην ζ΄βνη ασφάλειας. Ούτε η Tal Abyad ούτε η Manbij ή η Rasulayn έχουν καθαρίσει από τους τρομοκράτες. Δεν πρόκειται να κάτσουμε και να κοιτάμε», συμπλήρωσε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.