ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Μαθητές και φοιτητές διαμαρτύρονται κατά της κυβέρνησης στον Λίβανο (βίντεο)

Μαθητές και φοιτητές διαμαρτύρονται κατά της κυβέρνησης στον Λίβανο (βίντεο)

Εκατοντάδες μαθητές και φοιτητές αρνήθηκαν την Τετάρτη να επιστρέψουν στα μαθήματά τους προτιμώντας να συμμετάσχουν στο κίνημα διαμαρτυρίας από το οποίο κλυδωνίζεται ο Λίβανος, όπου διαδηλωτές πραγματοποίησαν καθιστικές διαμαρτυρίες μπροστά από κυβερνητικά κτίρια.

Από τις 17 Οκτωβρίου ο Λίβανος ζει ένα άνευ προηγουμένου κύμα διαμαρτυρίας, το οποίο έχει παραλύσει τη χώρα με το κλείσιμο, τις δύο πρώτες εβδομάδες, των τραπεζών, των σχολείων και των πανεπιστημίων.

Υπό την πίεση του δρόμου ο πρωθυπουργός Σάαντ αλ Χαρίρι παραιτήθηκε στις 29 Οκτωβρίου, όμως οι συζητήσεις για τον σχηματισμό νέας κυβέρνησης δεν φαίνεται να προχωρούν, γεγονός που οξύνει την οργή των διαδηλωτών.

Από την Τρίτη κάποια σχολεία άνοιξαν και πάλι, με το υπουργείο Παιδείας να αφήνει την απόφαση για την επαναλειτουργία ή μη των σχολικών μονάδων στην ευχέρεια των διευθύνσεών τους.

Στην Τύρο μαθητές έκλεισαν την πρόσβαση σε ένα δημόσιο σχολείο, ενώ στη Βηρυτό καθιστική διαμαρτυρία πραγματοποιήθηκε μπροστά από το κτίριο του υπουργείου Παιδείας.

Στην πόλη Τζούνιεχ, βόρεια της πρωτεύουσας, μαθητές συγκεντρώθηκαν σήμερα στην αυλή του μεγαλύτερου δημόσιου σχολείου, αφού η διεύθυνση του σχολείου τους απαγόρευσε να φύγουν από αυτό, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Στις πόλεις Σάιντα και Ναμπατιέχ φοιτητές του πανεπιστημίου του Λιβάνου κατασκήνωσαν στους χώρους του ζητώντας από τις αρχές να ενισχύσουν τη δημόσια παιδεία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.