ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Συμφωνούμε με τον «γίγαντα» Βαγγέλη: Αλλά να πάνε πρώτα τα παιδιά του στην πρώτη γραμμή!

Ο «Πορθητής» έβαλε πλώρη για την Καρπασία – Κατευθύνεται νότια της χερσονήσου του Ριζακαρπάσου

Ο «Πορθητής» έβαλε πλώρη για την Καρπασία – Κατευθύνεται νότια της χερσονήσου του Ριζακαρπάσου

Το πλωτό γεωτρύπανο «Πορθητής» σήκωσε άγκυρα και κατευθύνεται νότια της χερσονήσου του Ριζακαρπάσου, στην ίδια περιοχή που βρισκόταν προηγουμένως το γεωτρύπανο «Γιαβούζ», σύμφωνα με νέα παράνομη Navtex που εξέδωσε η Τουρκία.

Όπως μεταδίδει το philenews.com, οι παράνομες δραστηριότητες του γεωτρύπανου ξεκίνησαν εχθές, Τετάρτη 13 Νοέμβρη, και προβλέπεται να ολοκληρωθούν στα μέσα Φεβρουαρίου 2020.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο στόχος της γεώτρησης, σε σχετικά ρηχά θαλάσσια βάθη, βρίσκεται ακριβώς πάνω στα όρια των χωρικών υδάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας, σε απόσταση 23 χιλιομέτρων (περίπου 13 ν. μίλια) από τις νότιες ακτές της χερσονήσου της Καρπασίας, στο ύψος του Ριζακαρπάσου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο «Πορθητής» αναχώρησε από το λιμάνι της Σελεύκειας στις 4.00 το απόγευμα της Τετάρτης με πορεία προς τον εν λόγω στόχο, που οι Τουρκική Ανώνυμη Εταιρεία Πετρελαίων ονόμασε ως «Καρπασία-2».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.