ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Καίγεται η Τεχεράνη: Κύμα διαδηλώσεων σε όλο το Ιράν κατά του καθεστώτος – «Σάχη γύρνα πίσω»!

Καίγεται η Τεχεράνη: Κύμα διαδηλώσεων σε όλο το Ιράν κατά του καθεστώτος – «Σάχη γύρνα πίσω»!

Διαδηλώσεις και επεισόδια ξέσπασαν σε πολλές πόλεις του Ιράν με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ένας πολίτης στην πόλη Σιρτζάν.

Αφορμή στάθηκε η ξαφνική αύξηση της τιμής της βενζίνης την οποία ανακοίνωσε η κυβέρνηση του προέδρου Χασάν Ροχανί εν μέσω οικονομικής κρίσης.

https://twitter.com/arabnews/status/1195721899495567360

https://twitter.com/arabnews/status/1195721899495567360

https://twitter.com/BabakTaghvaee/status/1195742780297031681

https://twitter.com/BabakTaghvaee/status/1195757993960378373

https://twitter.com/eha_news/status/1195744953735032839

«Δυστυχώς σκοτώθηκε ένας άνθρωπος», δήλωσε ο Μοχάμεντ Μαχμουνταμπαντί, ο εκτελών χρέη κυβερνήτη της Σιρτζάν μετέδωσε το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Isna.

Χθες, η κυβέρνηση ανακοίνωσε αύξηση τουλάχιστον κατά 50% της τιμής της βενζίνης, που ήταν προηγουμένως στα 10.000 ριάλ (8 λεπτά του ευρώ). Τώρα καθορίστηκε στα 15.000 ριάλ (12 λεπτά του ευρώ) για μέγιστη ποσότητα 60 λίτρων τον μήνα. Κάθε επιπλέον λίτρο θα κοστίζει 30.000 ριάλ (22 λεπτά του ευρώ).

Το Ιράν είναι μια από τις χώρες με τις χαμηλότερες τιμές στα καύσιμα λόγω των μεγάλων επιδοτήσεων. Τα έσοδα από την αύξηση της τιμής της βενζίνης πρέπει να διανεμηθούν στους Ιρανούς που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες, δηλαδή περίπου στο 75% του πληθυσμού, σύμφωνα με τον πρόεδρο Χασάν Ροχανί.

Στα χθεσινοβραδινά επεισόδια μεγάλες διαδηλώσεις είχαμε στη Σιρτζάν (κεντρικά), όπου πολίτες «επιτέθηκαν σε χώρο αποθήκευσης καυσίμων μέσα στην πόλη και αποπειράθηκαν να βάλουν φωτιά», σύμφωνα με το IRNA, πριν η αστυνομία παρέμβει για να τους απομακρύνει.

Διαδηλώσεις έγιναν επίσης στη Μασχάντ (βόρεια), στην πόλεις Αβάζ, Σιράζ και Μπαντάρ Αμπάς στο νότιο τμήμα της χώρας, στη Μπιρτζάντ (ανατολικά) καθώς και σε πόλεις στο νοτιοδυτικό τμήμα της χώρας, όπως η Αμπαντάν και η Χοραμσάρ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.