ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Συμφωνούμε με τον «γίγαντα» Βαγγέλη: Αλλά να πάνε πρώτα τα παιδιά του στην πρώτη γραμμή!

Κυβερνητική επιχείρηση για τον απαχθέντα Έλληνα

Κυβερνητική επιχείρηση για τον απαχθέντα Έλληνα

Σε εξέλιξη βρίσκεται κυβερνητική επιχείρηση για την απελευθέρωση του Έλληνα που απήχθη, μάλλον από ισλαμιστές αντάρτες, στη Βόρεια Νιγηρία, μαζί με άλλους 6 ξένους υπηκόους όταν ένοπλοι επέδραμαν στο συγκρότημα της κατασκευαστικής εταιρείας Setraco σήμερα το πρωί στη βόρεια Πολιτεία Μπαουτσί.

Η επιχείρηση οργανώνεται κατ’ευθείαν από το Μαξίμου, από τον γενικό γραμματέα της κυβέρνησης, Π.Μπαλτάκο, ο οποίος συντονίζει τα υπουργεία Εξωτερικών και Δημόσιας Τάξης.

Είναι πολύ πιθανό να έχουμε και ελληνική αποστολή στην περιοχή που σε συνεργασία με τις άλλες κυβερνήσεις των οποίων υπήκοοι έχουν απαχθεί, να βοηθήσει στην ανεύρεση και απελευθέρωση του Έλληνα.

Δύο πηγές των δυνάμεων ασφαλείας είπαν πως μεταξύ των απαχθέντων είναι ένας Βρετανός, ένας Ιταλός, ένας Έλληνας και περισσότεροι από ένας Λιβανέζοι εργαζόμενοι.

Το ιταλικό υπουργείο Εξωτερικών επιβεβαίωσε ότι ένας ιταλός πολίτης απήχθη κατά την επιδρομή, αλλά αρνήθηκε να κάνει γνωστό το όνομά του ή την ηλικία του.

Στη Βηρυτό, αξιωματούχος της λιβανέζικης κυβέρνησης που ζήτησε να μην κατονομαστεί δήλωσε ότι έχουν απαχθεί δύο Λιβανέζοι που εργάζονταν στη Setraco.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.