ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Είμαστε βέβαιοι ότι Ελεωνόρα θα δοξάσει (και αυτή...) το όνομα της Ελλάδας στην Ευρωβουλή!

Νιγηρία: Θρίλερ με απαγωγή Έλληνα και άλλων εργαζομένων σε κατασκευαστική

Νιγηρία: Θρίλερ με απαγωγή Έλληνα και άλλων εργαζομένων σε κατασκευαστική

Ένοπλοι επιτέθηκαν σε κατασκευαστική εταιρεία στη Νιγηρία και απήγαγαν επτά ξένους εργαζόμενους από την Ελλάδα, τη Βρετανία, την Ιταλία και το Λίβανο, ενώ σκότωσαν τον φρουρό ασφαλείας της εταιρείας.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, έχουν απαχθεί ένας Έλληνας, ένας Βρετανός, ένας Ιταλός και τέσσερις Λιβανέζοι.

Το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών με ανακοίνωσή του επιβεβαίωσε την απαγωγή ενός Έλληνα πολίτη που εργάζεται στην εταιρεία Setraco στη Νιγηρία.

«Η πρεσβεία της Ελλάδος στη Νιγηρία βρίσκεται σε επαφή με τις αρχές της Νιγηρίας, τις άλλες ενδιαφερόμενες πρεσβείες και τους εκπροσώπους της εταιρείας για την αντιμετώπιση της κατάστασης. Το υπουργείο Εξωτερικών έχει ενημερώσει την οικογένεια του απαχθέντος» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Αμέσως μόλις έγινε γνωστή η απαγωγή Έλληνα πολίτη στη βόρεια Νιγηρία ενημερώθηκε ο Υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο οποίος τηρεί ενήμερο για όλες τις εξελίξεις τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

Με πρωτοβουλία της ελληνικής πλευράς, ο κ. Αβραμόπουλος είχε επικοινωνία με τον Υπουργό Εξωτερικών της Ιταλίας Τζ. Τέρτσι για το συντονισμό και την από κοινού αντιμετώπιση της κατάστασης.

Οι δύο Αξιωματικοί σύνδεσμοι της Ελληνικής Αστυνομίας που υπηρετούν στην Ελληνική Πρεσβεία στη Νιγηρία συντονίζονται με τους ομολόγους τους των ενδιαφερόμενων χωρών και βρίσκονται σε επαφή με τις αρμόδιες αρχές της Νιγηρίας.

Σημειώνεται τέλος, ότι έχει τεθεί σε ετοιμότητα κρατικό αεροσκάφος για την περίπτωση που κριθεί σκόπιμη η αποστολή κλιμακίου από την Αθήνα στη Νιγηρία.

Στη Βηρυτό, αξιωματούχος της λιβανέζικης κυβέρνησης που ζήτησε να μην κατονομαστεί δήλωσε ότι έχουν απαχθεί δύο Λιβανέζοι που εργάζονταν στη Setraco.

«Έγινε μια επίθεση στο χώρο της κατασκευαστικής εταιρείας Setraco στον τομέα της πόλης της Τζάμα (200 χλμ. από την πόλη Μπαουτσί) από άγνωστους ένοπλους» δήλωσε ο αρχηγός της αστυνομίας της Πολιτείας του Μπαουτσί, Μοχάμεντ Λάνταν.

«Επτά εργαζόμενοι της εταιρείας απήχθησαν. Σκότωσαν τον φρουρό ασφαλείας του χώρου» δήλωσε ακόμη προσθέτοντας πως η αστυνομία διεξάγει έρευνες.

Οι δράστες είχαν προηγουμένως επιτεθεί στη φυλακή και σε ένα αστυνομικό τμήμα στην ίδια πόλη, αλλά απωθήθηκαν, δήλωσε ακόμη ο Λάνταν.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.