ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Ο Μπόρις Τζόνσον στο σημείο της επίθεσης του εξτρεμιστή μουσουλμάνου με τους δύο νεκρούς

Ο Μπόρις Τζόνσον στο σημείο της επίθεσης του εξτρεμιστή μουσουλμάνου με τους δύο νεκρούς

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον επισκέφθηκε το σημείο της φονικής τρομοκρατικής επίθεσης από εξτρεμιστή μουσουλμάνο με μαχαίρι στο Λονδίνο που είχε αποτέλεσμα να δολοφονηθούν δύο πολίτες.

Συνοδευόμενος από την υπουργό Εσωτερικών Πρίτι Πατέλ, ο Τζόνσον επιθεώρησε την περιοχή αργά σήμερα το πρωί μαζί με την αρχηγό της μητροπολιτικής αστυνομίας Κρεσίντα Ντικ και τον αρχηγό της αστυνομίας του Λονδίνου Ίαν Ντάισον.

Ένας 28χρονος, ο οποίος ταυτοποιήθηκε από τις αρχές ως ο Ουσμάν Καν, φέρεται να σκότωσε με μαχαίρι δύο ανθρώπους κοντά στη Γέφυρα του Λονδίνου χθες προτού πυροβοληθεί και σκοτωθεί από την αστυνομία. Ο ύποπτος είχε καταδικαστεί για αδικήματα που σχετίζονται με την τρομοκρατία.

Ο Χαν είχε αποφυλακιστεί πρόωρα τον Δεκέμβριο του 2018, προκαλώντας έντονη αντιπαράθεση για την πρακτική αυτή.

«Είναι λάθος να επιτρέπουμε σε σοβαρούς και βίαιους εγκληματίες να βγαίνουν πρόωρα από τη φυλακή και είναι σημαντικό να σταματήσουμε αυτή τη συνήθεια και να επιβάλλουμε τις κατάλληλες ποινές στους επικίνδυνους εγκληματίες, ειδικά στους τρομοκράτες», είπε ο Τζόνσον προτού προεδρεύσει μιας χθεσινοβραδινής συνεδρίασης της επιτροπής εκτάκτων καταστάσεων της βρετανικής κυβέρνησης, Cobra.

Απαντώντας στις επικρίσεις, το Συμβούλιο που αποφασίζει την αποφυλάκιση κρατουμένων υπό όρους εξέδωσε σήμερα ανακοίνωση όπου αναφέρει ότι δεν ενεπλάκη στην αποφυλάκιση του επιτιθέμενου, «ο οποίος φαίνεται να αφέθηκε ελεύθερος αυτόματα υπό όρους (όπως προβλέπει ο νόμος) χωρίς η υπόθεση να αναφερθεί ποτέ στο Συμβούλιο».

Σήμερα ο Βρετανός πρωθυπουργός, επισκεπτόμενος το σημείο της επίθεσης είπε:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Νομίζω πως η πρακτική της αυτόματης, πρόωρης αποφυλάκισης όπου μειώνεται η ποινή στο μισό και αποφυλακίζονται σοβαροί, βίαιοι εγκληματίες πρόωρα απλώς δεν λειτουργεί, και υπάρχουν ορισμένα πολύ καλά στοιχεία για το πώς αυτό δεν λειτουργεί, φοβάμαι, με αυτή την υπόθεση».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.