ΗΠΑ και Ινδία στην άσκηση Tiger Triumph ΄19

ΗΠΑ και Ινδία στην άσκηση Tiger Triumph ΄19

Αμερικανοί πεζοναύτες και ινδικές δυνάμεις συμμετέχουν στην αμερικανό-ινδική στρατιωτική άσκηση «Tiger Triumph».

Πρόκειται για την πρώτη άσκηση του είδους της που περιλαμβάνει τη συμμετοχή Αμερικανών και και ινδικών δυνάμεων και από τους τρεις Κλάδους των ενόπλων δυνάμεων της Ινδίας.

Στην άσκηση συμμετέχουν περισσότεροι από 500 Αμερικανοί πεζοναύτες και ναύτες και 1.200 Ινδοί ναύτες, στρατιώτες και αεροπόροι.

Στην άσκηση αμερικανικά AAV-7 συνεργάζονται με ινδικά ΤΟΜΑ BMP-2. Το BMP-2 εισήλθε σε υπηρεσία τη δεκαετία του 1980 και, αντίθετα με το παλαιότερο BMP-1, εξοπλίζεται με κύριο πυροβόλο των 30mm. Το BMP-2 μπορεί να υπερβεί υδάτινα εμπόδια, για παράδειγμα ποτάμια, αλλά δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί με τον ίδιο τρόπο σε αποβάσεις σαν το AAV-7. Το τελευταίο αποβιβάζει στοιχεία της αποβατικής δύναμης κατευθείαν από το πολεμικό πλοίο στην ακτή.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.