ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στο έδαφος!

Στο Ριάντ ο πρόεδρος της Βουλής της Λιβύης Αγκίλα Σαλέχ

Στο Ριάντ ο πρόεδρος της Βουλής της Λιβύης Αγκίλα Σαλέχ

Ο βασιλιάς της Σαουδικής Αραβίας Σάλμαν Μπιν Αμπντουλάζιζ δέχθηκε τον πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων (ΤΜ), της Λιβύης Τάμρουρκ, Αγκίλα Σαλέχ στο Ριάντ.

Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά οι δύο άνδρες αποφάσισαν την ενίσχυση των σχέσεων των δύο χωρών όπως και τις προσπάθειες για τον τερματισμό του πολέμου στη χώρα.

Στο πλαίσιο αυτό, ΗΑΕ, Αίγυπτος και Σαουδική Αραβία αποφάσισαν να προωθήσουν την απόφαση τους για τερματισμό της αναγνώρισης του κυβερνητικού μορφώματος της Τρίπολης στον Αραβικό Σύνδεσμο, τον Οργανισμό Ισλαμικής Συνεργασίας (OIC) και στην Αφρικανική Ένωση, τα μέλη των οποίων θα καλέσουν επίσης να λάβουν μέτρα προς αυτή την κατεύθυνση.

Η Σαουδική Αραβία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και Αίγυπτος, βρίσκονται ήδη στην διαδικασία αποπομπής του επικεφαλής του κυβερνητικού μορφώματος της Τρίπολης, και τον τερματισμό της αναγνώρισης της εκεί κυβέρνησης, ενώ αποφάσισαν να αναγνωρίσουν ως νόμιμη εξουσία στην Λιβύη το Προεδρικό Συμβούλιο του Εθνικού Μνημονίου (UMH), που εκπροσωπεί όλες τις φυλές και το οποίο καταδίκασε την συμφωνία με την Τουρκία, ως προδοτική.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι τρεις χώρες ήδη βοηθούν με εξοπλισμό τις δυνάμεις του στρατηγού Χαλίφα Χαφτάρ στον αγώνα του για να καταλάβει τα τελευταία προπύργια της κυβέρνησης της Τρίπολης και για τιν τερματισμό της τουρκικής παρουσίας στη χώρα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.