ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Επίθεση Ζ.Ζάεφ σε Γαλλία για την «πόρτα» που της έριξε στην ΕΕ: «Η στάση της Γαλλίας ήταν λάθος και μας αδίκησε»

Επίθεση Ζ.Ζάεφ σε Γαλλία για την «πόρτα» που της έριξε στην ΕΕ: «Η στάση της Γαλλίας ήταν λάθος και μας αδίκησε»

Στη θεματική της διάσκεψης «Αμυνα και αποτροπή στη νέα εποχή» συμμετείχε και ο πρωθυπουργός των Σκοπίων, Ζόραν Ζάεφ.

Ο Ζ.Ζάεφ είπε ότι οι πολίτες της χώρας του πιστεύουν τόσο πολύ στο ΝΑΤΟ, στην ενότητα και σταθερότητα, ώστε να αλλάξουν το συνταγματικό όνομα της χώρας και να γίνει «Δημοκρατία Βόρειας Μακεδονίας» (δηλαδή έκαναν και… χάρη στην Ελλάδα που της έκλεψαν το όνομα!).

Ο Ζ.Ζάεφ χαρακτήρισε ως «λάθος», που αδίκησε την υποψηφιότητα της χώρας του, τη στάση της Γαλλίας να εμποδίσει την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την ΕΕ – ζητώντας μεταρρύθμιση της διαδικασίας διεύρυνσης. «Ήμασταν υποψήφια προς ένταξη χώρα επί 15 χρόνια και είχαμε θετικές συστάσεις.

Τώρα και οι 28 χώρες του συμβουλίου της ΕΕ επιβεβαιώνουν ότι έχουμε εκπληρώσει το 100% των μεταρρυθμίσεων μας. Βρήκαμε λύση με τη Βουλγαρία, πετύχαμε ιστορική συμφωνία με την Ελλάδα και αλλάξαμε το συνταγματικό μας όνομα. Η Γαλλία αποφάσισε ότι η Ευρώπη χρειάζεται χρόνο εξαιτίας των μελλοντικών μεταρρυθμίσεων.

Απογοητευτήκαμε πολύ, αλλά συνεχίζουμε με τις μεταρρυθμίσεις μας και ελπίζουμε αυτό το λάθος – γιατί για λάθος πρόκειται όχι μόνο για μας αλλά και για την Ευρώπη – θα αλλάξει σύντομα» είπε.

Σε ότι αφορά τον στόχο του 2% στις αμυντικές δαπάνες της χώρας του απέναντι στο ΝΑΤΟ, εκτίμησε ότι η Βόρεια Μακεδονία θα καταφέρει να τον πετύχει και πριν το 2024, καθώς τα τελευταία δυόμιση χρόνια μπόρεσε να διπλασιάσει τον αμυντικό της προϋπολογισμό και να εκσυγχρονίσει τις ένοπλες δυνάμεις της.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.