Χιλή: Συνετρίβη το μεταγωγικό C-130 που αγνοείτο σύμφωνα με την Αεροπορία της χώρας

Χιλή: Συνετρίβη το μεταγωγικό C-130 που αγνοείτο σύμφωνα με την Αεροπορία της χώρας

Η Αεροπορία της Χιλής ανακοίνωσε σήμερα πως συνετρίβη με 38 επιβαίνοντες, το μεταγωγικό αεροπλάνο του οποίου η τύχη αγνοείτο για περισσότερο από 12 ώρες σε μια απομακρυσμένη περιοχή ανάμεσα στη Νότια Αμερική και την Ανταρκτική.

Το αεροπλάνο C-130 Hercules απογειώθηκε χθες, Δευτέρα, στις 4:55 μ.μ. (τοπική ώρα, 21:55 ώρα Ελλάδας) από τη νότια πόλη Πούντα Αρένας στη χιλιανή Παταγονία και κατευθυνόταν σε μια βάση στην Ανταρκτική, όμως χάθηκε η επαφή μαζί του λίγο μετά τις 6:00 μ.μ..

Η Αεροπορία ανέφερε στην ανακοίνωση πως δεν έχει ακόμη εντοπίσει το μεταγωγικό αεροπλάνο ούτε έχει διαπιστώσει αν υπάρχουν επιζώντες, όμως πρόσθεσε πως έχει καταλήξει στο συμπέρασμα πως αυτό συνετρίβη, δεδομένου ότι αγνοείται η τύχη του εδώ και πολλές ώρες.

Το αεροπλάνο μετέφερε 17 μέλη του πληρώματος και 21 επιβάτες, ανακοίνωσε η Αεροπορία, προσθέτοντας πως η ομάδα διάσωσης ερευνά την περιοχή «στην οποία χάθηκε η επικοινωνία με το αεροπλάνο, με στόχο να διασώσει ενδεχόμενους επιζώντες».

Η συντριβή του αεροπλάνου σημειώθηκε σε μια περίοδο δύσκολη για την Χιλή και τον πρόεδρό της, τον Σεμπαστιάν Πινιέρα, ο οποίος αντιμετωπίζει αυξημένη δυσαρέσκεια η οποία έχει πυροδοτήσει εδώ και δύο μήνες ταραχές στην πρωτεύουσα Σαντιάγο, αυξάνοντας την πίεση στην κυβέρνηση.

«Οι σκέψεις και οι προσευχές μου πηγαίνουν στις οικογένειες των 38 μελών του πληρώματος και επιβατών του αεροπλάνου C-130 της FACh (Αεροπορία)», έγραψε σήμερα στο Twitter ο Πινιέρα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο πρόεδρος πρόσθεσε πως θα ματαιώσει ένα προγραμματισμένο ταξίδι του στην Αργεντινή, όπου επρόκειτο να παρευρεθεί σήμερα στην τελετή ανάληψης καθηκόντων του προέδρου Αλμπέρτο Φερνάντες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.