Πυροβολισμοί σε νοσοκομείο της Τσεχίας: Τα τελευταία ευρήματα και η φωτογραφία του δράστη (φώτο)

Πυροβολισμοί σε νοσοκομείο της Τσεχίας: Τα τελευταία ευρήματα και η φωτογραφία του δράστη (φώτο)

Τεχνικός σε εργοτάξιο της περιοχής, ο οποίος βρισκόταν σε αναρρωτική άδεια φαίνεται πως ήταν ο δράστης. Η αστυνομία βέβαια δεν έχει επιβεβαιώσει επίσημα αυτή την πληροφορία.

Ο πρωθυπουργός Αντρέι Μπάμπις δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι πρόκειται για «μεμονωμένη ενέργεια».

«Ο ένοπλος πυροβολούσε από πολύ κοντινή απόφαση στοχεύοντας στο κεφάλι και στον λαιμό», δήλωσε ο πρωθυπουργός στην Δημόσια Τηλεόραση.

Δύο άνθρωποι που τραυματίστηκαν κατά την επίθεση παραμένουν σε σοβαρή κατάσταση και ο ένας από αυτούς υποβάλλεται σε χειρουργική επέμβαση, ανακοίνωσαν οι νοσοκομειακές αρχές.

Η επίθεση προκάλεσε ανθρωποκυνηγητό στο οποίο συμμετείχαν εκατοντάδες αστυνομικοί. Μετά την επίθεση ο δράστης αυτοπυροβολήθηκε στο κεφάλι μέσα στο αυτοκίνητό του ενώ από πάνω πετούσε ένα από τα δύο ελικόπτερα που συμμετείχαν στην καταδίωξη.

Ο δράστης τελικά κατέληξε μισή ώρα αργότερα καθώς η αστυνομία δεν κατάφερε να τον επαναφέρει στη ζωή, δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Γιαν Χάματσεκ ευρισκόμενος έξω από το νοσοκομείο.

Η αστυνομία ανάρτησε στο Twitter μια φωτογραφία του στην οποία εικονίζεται ένας άνδρας με πυκνά μαύρα μαλλιά που φοράει ένα μπουφάν κόκκινο με μαύρο και αθλητική φόρμα.

Ο επικεφαλής του τοπικού αστυνομικού τμήματος Τόμας Κούζελ δήλωσε ότι ο δράστης ήταν σιωπηλός την ώρα που πυροβολούσε και ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι είχε συνεργούς.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο δράστης χρησιμοποίησε περίστροφο και οδηγούσε ένα ασημί αυτοκίνητο Renault Laguna.

Η ίδια πηγή ανέφερε ότι πρόκειται για έναν 42χρονο. Ο δημόσιος ραδιοφωνικός σταθμός, επικαλούμενος τον διευθυντή της εταιρείας όπου εργαζόταν ο δράστης, μετέδωσε ότι ήταν ένας τεχνικός σε εργοτάξιο της περιοχής, ο οποίος βρισκόταν σε αναρρωτική άδεια.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Είναι κάτι που δεν έχουμε συνηθίσει στη χώρα μας. Δεν καταλαβαίνω καθόλου το κίνητρο αυτού του νέου ανθρώπου», δήλωσε ο πρωθυπουργός Μπάμπις για την επίθεση, ενώ ο πρόεδρος της Τσεχίας Μίλος Ζέμαν εξέφρασε τα συλλυπητήριά του.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.