ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

Νίγηρας: Το ISIS ανέλαβε την ευθύνη για την πολύνεκρη επίθεση (βίντεο)

Νίγηρας: Το ISIS ανέλαβε την ευθύνη για την πολύνεκρη επίθεση (βίντεο)

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε σήμερα την ευθύνη της πολύνεκρης επίθεσης που εξαπολύθηκε την Τρίτη σε ένα στρατόπεδο στον δυτικό Νίγηρα, κοντά στα σύνορα με το Μαλί, σύμφωνα με ανακοίνωση του Ισλαμικού Κράτους στην Επαρχία Δυτικής Αφρικής (ISWAP).

Το παρακλάδι της τζιχαντιστικής οργάνωσης στη Δυτική Αφρική υποστήριξε ότι περισσότεροι από 100 στρατιώτες σκοτώθηκαν και πολύ περισσότεροι τραυματίστηκαν.

Πληροφορίες και απόρρητο για τις Διαφημίσεις του TwitterΔείτε άλλα Tweet του χρήστη Moubarack IDRISSΈνας εκπρόσωπος του στρατού του Νίγηρα δήλωσε χθες πως 71 στρατιώτες σκοτώθηκαν στην επίθεση στο στρατόπεδο Ινάτες.

“Υποκλίνομαι μπροστά στη μνήμη των στρατιωτών μας που σκοτώθηκαν στο Ινάτες με τα όπλα στα χέρια τους”, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος Μαχαμαντού Ισούφου με ανάρτηση στο twitter.

https://twitter.com/MoubarackIDRIS2/status/1205111351183577088

Οι αρχές κήρυξαν τριήμερο εθνικό πένθος

Η επίθεση, η πιο φονική που πραγματοποιήθηκε ποτέ εναντίον ενόπλων δυνάμεων των χωρών του Σαχέλ, κλόνισε τις χώρες της περιοχής και τις σχέσεις με τη Γαλλία, θέτοντας υπό αμφισβήτηση τη στρατηγική καταπολέμησης των τζιχαντιστικών οργανώσεων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι τζιχαντιστές έχουν πολλαπλασιάσει τις φονικές τους επιθέσεις στο Σαχέλ – ειδικά στο Μαλί, τον Νίγηρα και την Μπουρκίνα Φάσο – παρά την ανάπτυξη χιλιάδων στρατιωτών τόσο των εθνικών στρατών, όσο και των πολυεθνικών δυνάμεων στον πόλεμο κατά των τζιχαντιστών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.