ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Είμαστε βέβαιοι ότι Ελεωνόρα θα δοξάσει (και αυτή...) το όνομα της Ελλάδας στην Ευρωβουλή!

Προς συμφωνία Ρωσίας-Τουρκίας στην Λιβύη – Δηλώσεις Ρώσου ΥΦΥΠΕΞ

Προς συμφωνία Ρωσίας-Τουρκίας στην Λιβύη – Δηλώσεις Ρώσου ΥΦΥΠΕΞ

Η Ρωσία με την Τουρκία, όπως πρώτο έχει γράψει το pronews.gr βρίσκονται προ των πυλών μιας συμφωνίας για την Λιβύη, με την δημιουργία «οικουμενικής» κυβέρνησης των δύο αντιμαχόμενων παρατάξεων και εν συνεχεία διαμοιρασμό της χώρας, σε μία συμφωνία τύπου «Συρίας».

Ας δούμε τι δήλωσε σχετικά ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών Αλέξανδρος Γκρούσκο:

«Η σύγκρουση στη Λιβύη είναι ένα από τα κεντρικά θέματα των πολιτικών επαφών μεταξύ Μόσχας και Άγκυρας. Η Λιβύη βρίσκεται στο επίκεντρο των πολιτικών επαφών με την Τουρκία, όπως και με πολλούς άλλους εταίρους.

Έχουμε έναν πολύ έντονο πολιτικό διάλογο σχεδόν καθημερινά και συζητούμε όλα τα θέματα που είναι σημαντικά για εμάς, όσον αφορά την περιφερειακή ασφάλεια, μέσω συνεργατών (με την Τουρκία) και επαφών αναζητείται κοινό έδαφος».

Ο Γκρούσκο τόνισε ότι ο ειδικός αντιπρόσωπος της Λιβύης στον ΟΗΕ, Χασάν Σαλαμίν, έκανε θετικές προσπάθειες για την διαμεσολάβηση.

Ο Ρώσος αναπληρωτής υπουργός πρόσθεσε ότι η σύγκρουση θα πρέπει να επιλυθεί από τον λαό της Λιβύης μέσω διαπραγματεύσεων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Αυτό που ενώνει όλους τους σωστούς ανθρώπους είναι η κατανόηση ότι το πρόβλημα πρέπει να λυθεί από τους ίδιους τους Λίβυους με τη συμμετοχή όλων των κομμάτων της Λιβύης μέσω διαπραγματεύσεων», ανέφερε ο Ρώσος αξιωματούχος.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.