ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Το 57% ανησυχεί για την στρατιωτική ισχύ της Τουρκίας!

Το 57% ανησυχεί για την στρατιωτική ισχύ της Τουρκίας!

Αντίθετη είναι η πλειοψηφία των Γερμανών στην προοπτική ένταξης της Τουρκίας στην ΕΕ σύμφωνα με δημοσκόπηση της εφημερίδας Βild am Sonntag,η οποία συμπίπτει με την ημέρα άφιξης της καγκελαρίου Α. Μέρκελ στην Άγκυρα για διήμερη επίσκεψη.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, το 60% των ερωτηθέντων δηλώνουν την αντίθεσή τους στην ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ, το 30% δηλώνουν υπέρ και το 10% δεν έχουν άποψη.

Αυτό όμως που κάνει ιδιαίτερη εντύπωση είναι ότι το 57% δήλωσαν προβληματισμένοι για την ανάπτυξη της τουρκικής οικονομίας και της στρατιωτικής ισχύος της χώρας(!), ενώ το 35% βλέπει θετικά την αυξανόμενη επιρροή της Άγκυρας.

Και προκαλεί εντύπωση καθώς το ποσοστό αυτό καταγράφεται στη Γερμανία η οποία και φυσικά δεν νιώθει κάποιου είδους απειλής από την Τουρκία τη στιγμή που στην Ελλάδα ουδείς φαίνεται να ενδιαφέρεται για την πραγματικά αλματώδη ανάπτυξη της στρατιωτικής ισχύος της Τουρκίας.

Αλλά δεν είναι μόνο αυτό: Οι ίδιοι οι Γερμανοί και ο Τύπος της χώρας κατηγορούν την Ελλάδα ότι διατηρεί υψηλές αμυντικές δαπάνες αντιμετωπίζοντας μια σαφή απειλή από την Τουρκία τη στιγμή που οι ίδοι προβληματίζονται για την στρατιωτική της ισχύ!

Σε ότι αφορά την επίσκεψη της Μέρκελ στην Τουρκία η Γερμανίδα καγκελάριος θα επισκεφθεί τα γερμανικά στρατεύματα που σταθμεύουν στη συριακή μεθόριο, θα εκφωνήσει ομιλία σε επιχειρηματικό συνέδριο με τη συμμετοχή των δύο χωρών και θα έχει συνομιλίες με υψηλόβαθμα πολιτικά πρόσωπα.

Αύριο Δευτέρα θα συναντηθεί με τον πρόεδρο Αμπντουλάχ Γκιούλ και τον πρωθυπουργό Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Χθες, η Μέρκελ δήλωσε επιφυλακτική όσον αφορά την τουρκική αίτηση ένταξης στην ΕΕ, αλλά είπε ότι θα προτιμούσε την έναρξη διαπραγματεύσεων σε ένα άλλο πεδίο ή “κεφάλαιο” με την Άγκυρα.

“Θεωρώ ότι μπροστά μας έχουμε ένα μακρύ δρόμο διαπραγματεύσεων. Παρότι είμαι επιφυλακτική, συμφώνησα με την συνέχιση των ενταξιακών συνομιλιών.

Προσερχόμαστε σε αυτές με ανοιχτό αποτέλεσμα”, είπε η Μέρκελ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.