Εκμεταλλευόμενη η Άγκυρα την «αναμπουμπούλα» που έχει δημιουργηθεί λόγω της πυραυλικής επίθεσης των Ιρανών κατά αμερικανικών βάσεων, οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες δολοφόνησαν την αρχηγό του ΡΚΚ Εσμέ Εράτ.

Κατόπιν της συγχρονισμένης επιχείρησης των τουρκικής μυστικής υπηρεσίας ΜΙΤ και των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων, εξουδετερώθηκαν η αρχηγός του κουρδικού PKK Εσμέ Εράτ, καθώς επίσης και ο οδηγός της Ζιλάν Κομπανί, σύμφωνα με όσα μεταδίδει η τουρκική εφημερίδα «Hurriyet».

Η επιχείρηση κατά της Εράτ έλαβε χώρα στο στο Ορος Καντίλ, που βρίσκεται επί ιρακινού εδάφους και δόθηκε στην δημοσιότητα και το βίντεο της δολοφονικής επίθεσης.

Αυτό σημαίνει πως έγινε εκτός των τουρκικών συνόρων, συνεπώς οι χθεσινές δηλώσεις του Ρ.Τ.Ερντογάν αποκτούν ιδιαίτερη σημασία.

Ο πρόεδρος της γειτονικής μας χώρας, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στις νέες εγκαταστάσεις της ΜΙΤ, προέτρεψε ευθέως, τις μυστικές υπηρεσίες να συνεχίσουν τις επιχειρήσεις τους στο εξωτερικό.

«Πιστεύω ότι θα συνεχίσετε να προστατεύετε τα συμφέροντα της χωράς μας, χωρίς να σας εμποδίζουν σύνορα αποστάσεις και εμπόδια» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ερντογάν.

Σήμερα έπραξαν ακριβώς αυτό που ζήτησε ο Τούρκος πρόεδρος που προφανώς γνώριζε εκ των προτέρων για την επιχείρηση αυτή.

Aξίζει να σημειωθεί ότι στις 3 Ιανουαρίου είχε δολοφονηθεί πάλι από την ΜΙΤ ο Κούρδος στρατηγός του ΡΚΚ Μετίν Αρσλάν, ο οποίος ήταν υπεύθυνος για την συλλογή πληροφοριών της κουρδικής οργάνωσης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!