Πρώτη πιλότος των Ενόπλων Δυνάμεων η κόρη της Ράνιας της Ιορδανίας (φωτο)

Πρώτη πιλότος των Ενόπλων Δυνάμεων η κόρη της Ράνιας της Ιορδανίας (φωτο)

Ιστορία έγραψε η πριγκίπισσα της Ιορδανίας, Σάλμα μπιντ Αμπντουλάχ, καθώς έγινε η πρώτη γυναίκα πιλότος σε αεροσκάφη σταθερής πτέρυγας στη χώρα της, σύμφωνα με το Royal Hashemite Court.

Όπως αναφέρεται στη δήλωση, η 19χρονη πριγκίπισσα της Ιορδανίας, πέρασε τόσο τα θεωρητικά όσο και πρακτικά μαθήματα και ολοκλήρωσε την εκπαίδευσή της ως πιλότος με τις Ιορδανικές Ένοπλες Δυνάμεις. Μπορεί η πριγκίπισσα Σάλμα να είναι η πρώτη γυναίκα της Ιορδανίας που ολοκλήρωσε την εκπαίδευσή της για ένα αεροσκάφος σταθερής πτέρυγας, αλλά δεν είναι η πρώτη που εκπαιδεύτηκε γενικά ως πιλότος.

Η νεαρή πριγκίπισσα Σάλμα, η οποία τον Νοέμβριο του 2018 αποφοίτησε από τη Στρατιωτική Βασιλική Ακαδημία Sandhurst, έλαβε τα «φτερά» της αεροπορίας από τον πατέρα της, Βασιλιά Αμπντουλάχ, σε μια ειδική τελετή στο παλάτι Husseiniya που βρίσκεται στο Αμμάν, την πρωτεύουσα της Ιορδανίας, την Τετάρτη.

https://www.instagram.com/p/B7EEticDYRK/?utm_source=ig_embed

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στην τελετή παρευρέθηκαν φυσικά η μητέρα της, βασίλισσα Ράνια της Ιορδανίας, καθώς και ο μεγαλύτερος αδερφός της, πρίγκιπας Χουσεΐν. Ο αδελφός της, ο οποίος είναι υποσμηναγός στις Ιορδανικές Ένοπλες Δυνάμεις, τη συνεχάρη και μέσω Instagram.
https://twitter.com/ARoyalAgency/status/1215223252488015874

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.