ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Χάικο Μάας για Λιβύη: «Τώρα θα πρέπει να επιτευχθεί η κατάπαυση του πυρός»

Χάικο Μάας για Λιβύη: «Τώρα θα πρέπει να επιτευχθεί η κατάπαυση του πυρός»

«Τώρα θα πρέπει να επιτευχθεί η κατάπαυση του πυρός από την εύθραυστη ανακωχή που έχουμε. Θα συζητηθεί μια ευρεία δέσμη μέτρων για το τι μπορεί να προσφέρει η Ευρωπαϊκή Ένωση», δήλωσε ο σοσιαλδημοκράτης Γερμανός ΥΠΕΞ Χάικο Μάας στις Βρυξέλλες, όπως μεταδίδει το dpa.

«Προς το παρόν δεν μπορεί να ληφθεί απόφαση εάν οι υφιστάμενες αποστολές (για τη διάσωση προσφύγων) μπορούν να αναβιώσουν ή εάν μπορούν να δημιουργηθούν νέες αποστολές», συμπλήρωσε.

Χθες, Κυριακή ο Χάικο Μάας είχε δηλώσει στο πρώτο γερμανικό δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο ARD ότι είναι ανοικτός σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο : «Πρέπει να μιλήσουμε ξανά για το σχέδιο “Σοφία”», είπε. Σήμερα όμως τόνισε ότι «το θέμα θα επεξεργασθεί καταρχήν ο ΟΗΕ, αλλά και η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να συμμετάσχει. Αυτή την στιγμή συζητάμε όμως να γίνει το δεύτερο βήμα πριν από το πρώτο».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Μετά την σύνοδο κορυφής του Βερολίνου για τη Λιβύη, ο ύπατος εκπρόσωπος της ΕΕ για θέματα εξωτερικής πολιτικής Ζοζέπ Μπορέλ δήλωσε νωρίτερα σήμερα από τις Βρυξέλλες ότι τέτοιες αποστολές «πρέπει να αναβιώσουν» και επομένως η Ευρωπαϊκή Ένωση εξετάζει την επανέναρξη των ναυτικών επιχειρήσεων μπροστά από τις ακτές της Λιβύης για τη διάσωση προσφύγων. Η αποστολή «Σοφία» για τον εντοπισμό διακινητών και τη διάσωση προσφύγων που κινδύνευαν στη θάλασσα διακόπηκε πέρυσι. Η ΕΕ έχει περιοριστεί μόνο στην εκπαίδευση, ενώ το προηγούμενο διάστημα είχε σώσει επανειλημμένα πρόσφυγες που κινδύνευαν. Ο λόγος ήταν ότι οι χώρες μέλη της ΕΕ δεν κατάφεραν να συμφωνήσουν σε ένα σύστημα κατανομής των προσφύγων, γι αυτό και η τότε κυβέρνηση της Ιταλίας το είχε απαιτήσει, αφού όσοι διασώζονταν μεταφέρονταν αποκλειστικά στην Ιταλία. Η τωρινή εντολή της αποστολής πάντως λήγει στα τέλη Μαρτίου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.