ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Ειδικός απεσταλμένος ΟΗΕ για Λιβύη: «Όχι στην ανάπτυξη ειρηνευτικών δυνάμεων»

Ειδικός απεσταλμένος ΟΗΕ για Λιβύη: «Όχι στην ανάπτυξη ειρηνευτικών δυνάμεων»

Ο ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ για τη Λιβύη Γάσαν Σάλαμε εξέφρασε έντονες ενστάσεις στην ανάπτυξη ειρηνευτικών δυνάμεων των Ηνωμένων Εθνών στην εμπόλεμη χώρα.

«Δεν υπάρχει αποδοχή για ξένα στρατεύματα στη Λιβύη. Επίσης δεν βλέπω να υπάρχει ετοιμότητα από τη διεθνή κοινότητα για να σταλούν στρατεύματα. Ως εκ τούτου, δεν στοχεύω σε μια τέτοια στρατιωτική επιχείρηση» φέρεται να δήλωσε στη γερμανική εφημερίδα Die Welt.

Ο Σάλαμε είπε ότι είναι πολύ πιο σημαντικό να μετατραπεί η σημερινή εύθραυστη εκεχειρία σε διαρκή κατάπαυση του πυρός. Κατά την άποψή του αυτό απαιτεί έναν μικρό αριθμό στρατιωτικών παρατηρητών μάλλον, παρά στρατεύματα του ΟΗΕ, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο διπλωμάτης του ΟΗΕ υπογράμμισε επίσης τη σημασία που έχει το γεγονός ότι τα εμπόλεμα μέρη στη Λιβύη συμφώνησαν να αναθέσουν σε μια διεθνή στρατιωτική επιτροπή να διεξαγάγει τις διαπραγματεύσεις για την κατάπαυση του πυρός. Η επιτροπή αυτή, η σύσταση της οποίας συμφωνήθηκε στη διάσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή στο Βερολίνο, πρόκειται να συνεδριάσει για πρώτη φορά στα μέσα Φεβρουαρίου στη γερμανική πρωτεύουσα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.