Ο Στόλτενμπεργκ ψάχνει ακόμα συμφωνία του ΝΑΤΟ με την Τουρκία για τους S-400

Ο Στόλτενμπεργκ ψάχνει ακόμα συμφωνία του ΝΑΤΟ με την Τουρκία για τους S-400

Το NATO και η Τουρκία δεν έχουν φθάσει σε συμφωνία για τους ρωσικούς αντιαεροπορικούς πυραύλους S-400 τους οποίους απέκτησε η Άγκυρα, δήλωσε στο Νταβός ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ με τον Τούρκο παριστάμενο ΥΠΕΞ Μ.Τσαβούσογλου να δηλώνει ότι τα ρωσικά συστήματα είναι συμβατά με τις νατοϊκές δομές.

«Μέχρι στιγμής, δεν έγινε δυνατόν να φθάσουμε σε συμφωνία… Θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να διευθετήσουμε αυτό το θέμα, το οποίο αναντίρρητα προκαλεί προβλήματα στους κόλπους της Συμμαχίας» είπε ο γενικός γραμματέας της Συμμαχίας κατά τη διάρκεια συζήτησης στο πλαίσιο των εργασιών του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ του Νταβός.

Στο πάνελ συμμετείχε και ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο οποίος υπερασπίσθηκε την αγορά της Άγκυρας λέγοντας ότι το αντιαεροπορικό σύστημα δεν είναι ασύμβατο με τα οπλικά συστήματα του ΝΑΤΟ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Πιστεύουμε ότι S-400 και F-35 είναι συμβατά. (Το ρωσικό αντιπυραυλικό σύστημα) δεν συνιστά απειλή για το νατοϊκό σύστημα και τους νατοϊκούς συμμάχους», είπε ο Τσαβούσογλου προτείνοντας την συγκρότηση «ομάδας εργασίας» για την επίλυση του θέματος.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.