Αυτές είναι οι 5 πιο επικίνδυνες φυλακές στον κόσμο (φώτο – βίντεο)

Αυτές είναι οι 5 πιο επικίνδυνες φυλακές στον κόσμο (φώτο – βίντεο)

Κάποιες φυλακές έχουν δημιουργήσει έναν μύθο γύρω από το όνομα τους και η φήμη τους είναι χειρότερη από αυτή των εγκληματιών που φιλοξενούν.

Όταν μιλάμε για ποινική δικαιοσύνη, όλοι θέλουμε να πιστεύουμε ότι η τιμωρία θα ταιριάζει με το έγκλημα που διαπράχθηκε και σίγουρα νιώθουμε μεγαλύτερη ασφάλεια γνωρίζοντας ότι οι χειρότεροι εγκληματίες του κόσμου είναι κλειδωμένοι σε κάποιο μέρος. Ωστόσο, υπάρχουν μερικές φυλακές που οι περισσότεροι εγκληματίες θα προτιμούσαν να πεθάνουν παρά να περάσουν το κατώφλι τους.

Από την σωματική κακοποίηση και τις αρρώστιες λόγω υπερπληθυσμού μέχρι τις βίαιες συμμορίες, οι παρακάτω φυλακές είναι τα μέρη όπου κυριεύει ο τρόμος και η απελπισία.

Sabaneta, Βενεζουέλα

Δεδομένου ότι η Βενεζουέλα έχει το δεύτερο υψηλότερο ποσοστό ανθρωποκτονιών στον κόσμο, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι οι φυλακές της θεωρούνται από τις πιο βίαιες στον κόσμο. Ο διευθυντής του Παρατηρητηρίου Φυλακών της Βενεζουέλας, Ουμπέρτο Πράδο, έχει δηλώσει ότι το 80% των φυλακών της Βενεζουέλας διοικείται από ένοπλους κρατούμενους. Από αυτούς τους κρατούμενους, πάνω από 3.700 είναι “στριμωγμένοι σαν σαρδέλες” στη Sabaneta, μια φυλακή που χτίστηκε για να φιλοξενήσει όχι περισσότερα από 700 άτομα. Όπως καταλαβαίνετε, η φυλακή είναι βρώμικη, επικίνδυνη, υπερπλήρης και παραμελημένη. Και με αναλογία κρατουμένων-φρουρών περίπου 150:1, η διατήρηση της τάξης είναι εξαιρετικά δύσκολη. Στην φυλακή αυτή υπάρχει μια ιεραρχία, η οποία ελέγχεται από τις συμμορίες. Οι πιο “αδύναμοι” κρατούμενοι πρέπει να πληρώσουν ακόμα και για να εξασφαλίσουν μια θέση για να κοιμηθούν, ενώ αν διψάσουν αναγκάζονται να πίνουν νερό από τους διαβρωμένους αγωγούς του μπάνιου.

«Μαύρο Δελφίνι», Ρωσία

Το «Μάυρο Δελφίνι», είναι η σκληρότερη φυλακή υψίστης ασφαλείας στην Ρωσία. Φιλοξενεί τους πιο βίαιους εγκληματίες της χώρας, συμπεριλαμβανομένων κατά συρροή δολοφόνων, κανιβάλων, τρομοκρατών και παιδεραστών. Οι 700 τρόφιμοι που κρατούνται εκεί, οι οποίοι έχουν διαπράξει πάνω από 3.500 καταδικαστέα εγκλήματα, είναι ισοβίτες και δεν πρόκειται να αποφυλακιστούν ποτέ. Το «Μαύρο Δελφίνι» έγινε γνωστό για τις βάρβαρες τεχνικές που χρησιμοποιούνται στους τροφίμους, οι οποίοι πρέπει να περπατούν σκυφτοί μέχρι την μέση και με δεμένα τα μάτια όταν προαυλίζονται, ενώ τρέφονται αποκλειστικά με σούπα και ψωμί. Ο μόνος τρόπος για να αποδράσει κανείς από αυτή την φυλακή, όπως έχει πει και ο αξιωματικός της, είναι να πεθάνει.

Bang Kwang, Μπανγκόνκ,Ταϊλάνδη


Είναι το μέρος όπου οι εγκληματίες πηγαίνουν για να πεθάνουν.

Η φυλακή υψίστης ασφαλείας Bang Kwang στην Μπανγκόνκ, θεωρείται ότι είναι μια από τις χειρότερες φυλακές του κόσμου λόγω της άδικης και βάναυσης ματαχείρισης των φυλακισμένων.

Χτισμένη την δεκαετία του 1930, η φυλακή αρχικά υποτίθεται ότι δεν μπορούσε να φιλοξενήσει πάνω από 3.500 κρατουμένους, ωστόσο φιλοξενεί πάνω από 8.000, με τους περισσότερους από αυτούς να έχουν καταδικαστεί σε κάθειρξη τουλάχιστον 25 ετών. Περίπου το 10% αυτών των φυλακισμένων είναι θανατοποινίτες, οι οποίοι πρέπει να κυκλοφορούν με αλυσίδες δεμένες στα πόδια τους. Οι αλυσίδες αυτές, φοριούνται και στους νέους κρατουμένους της φυλακής για τρεις μήνες. Οι φυλακισμένοι τρώνε μόνο ένα μπολ σούπα με ρύζι την ημέρα, ενώ οι συνθήκες διαβίωσης τους είναι άθλιες. Η θανατική ποινή μέχρι το 2003 γινόταν με πυροβολισμό από έναν εκτελεστή, μέχρι που η Ταϊλάνδη άλλαξε το τρόπο εκτέλεσης με θανατηφόρο ένεση.

USP Florence ADMAX, Κολοράντο, Η.Π.Α.


Μια φυλακή υψίστης ασφαλείας (supermax) που έχει ως σκοπό να επιφέρει τον πόνο και την δυστυχία.

Η συγκεκριμένη φυλακή στεγάζει τους πιο βίαιους εγκληματίες της Αμερικής και έχει τα αυστηρότερα μέτρα ασφάλειας από οποιαδήποτε άλλη αμερικανική φυλακή. Είναι σχεδιασμένη για να ελέγχει τους πιο ανεξέλεγκτους εγκληματίες, οι οποίοι θεωρούνται πολύ επικίνδυνοι για οποιαδήποτε άλλη φυλακή υψίστης ασφαλείας. Γνωστοί ηγέτες συμμοριών, ξένοι και εγχώριοι τρομοκράτες, έχουν περάσει από αυτή την φυλακή. Ο σχεδιασμός της είναι τέτοιος που οι κρατούμενοι δεν μπορούν να γνωρίζουν την ακριβή τους τοποθεσία στις εγκαταστάσεις, ενώ το μόνο φως που βλέπουν είναι μέσα από μια μικρή σχισμή. Ζουν απομονωμένοι 23 ώρες την ημέρα κάτι που πολλές φορές τους οδηγεί στην αυτοκτονία.

Κανείς δεν έχει αποδράσει μέχρι στιγμής από αυτή την ζωντανή κόλαση.

Rikers Island, Νέα Υόρκη, ΗΠΑ

Η τρίτη μεγαλύτερη φυλακή στις Ηνωμένες Πολιτείες, το Rikers Island, φιλοξενεί παραβάτες με μικρές ποινές (ένα έτος ή λιγότερο), όσους περιμένουν μια δίκη και όσους πρόκειται να μεταφερθούν σε άλλες φυλακές.

Αν νομίζετε ότι μια εγκατάσταση σαν αυτή, η οποία φιλοξενεί εγκληματίες σχετικά χαμηλής επικινδυνότητας, δεν θα ήταν μια από τις χειρότερες φυλακές του κόσμου, κάνετε λάθος. Στην φυλακή αυτή έχει καταγραφεί ένας μεγάλος αριθμός περιστατικών βίας. Εκτός από την αχαλίνωτη βία των συμμοριών, οι κρατούμενοι πρέπει να επιβιώσουν και από την βία που τους ασκείται από τους αξιωματικούς της φυλακής. Μάλιστα έχουν κυκλοφορήσει αρκετά βίντεο στην δημοσιότητα, όπου γίνεται κατάχρηση εξουσίας από τους φύλακες με πολύ άσχημα αποτελέσματα για τους κρατουμένους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι εγκαταστάσεις μπορούν να φιλοξενήσουν έως και 10.000 κρατούμενους, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως υπάρχει σχέδιο να κλείσουν μέσα στα επόμενα 10 χρόνια, καθώς αποτελούν επικίνδυνο μέρος, ακόμη και για τους πιο επικίνδυνους εγκληματίες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.