ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Λιβύη: Ανοιχτό αφήνει το ενδεχόμενο στρατιωτικής συμμετοχής η Γερμανία

Λιβύη: Ανοιχτό αφήνει το ενδεχόμενο στρατιωτικής συμμετοχής η Γερμανία

Πρώτα απ ‘όλα χρειαζόμαστε μια εντολή των Ηνωμένων Εθνών που θα περιλαμβάνει τα σημεία της Διάσκεψης του Βερολίνου και θα προβλέπει υποχρεωτικά μέτρα εφαρμογής και μη συμμόρφωσης σύμφωνα με το Κεφάλαιο 7 του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών», είπε ο επικεφαλής της «Διάσκεψης για την Ασφάλεια» του Μονάχου, Βόλφγκανγκ Ίσινγκερ σε σημερινή κοινή του συνέντευξη στις εφημερίδες του γερμανικού δημοσιογραφικού ομίλου Funke και της γαλλικής εφημερίδας Ouest-France, αναφερόμενος σε ενδεχόμενη στρατιωτική συμμετοχή της Γερμανίας στη Λιβύη.

«Ως διοργανώτρια της Διάσκεψης του Βερολίνου, η Γερμανία φυσικά δεν θα μπορούσε να κρύβεται. Σε κάθε περίπτωση οι “πρώτες βοήθειες” δεν θα αρκούσαν. Ανάλογα με την εντολή του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, θα μπορούσε να αφορά τη ναυτική συμμετοχή, για παράδειγμα. Θα μπορούσε, επίσης, κατ’ εμέ να αποτελείται από ενδεχόμενη αεροπορική επιτήρηση με αεροσκάφη Tornado ή Awacs», διευκρίνισε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Για τον επικεφαλής της Διάσκεψης του Μονάχου για την Ασφάλεια, η οποία ξεκινά στις 14 Φεβρουαρίου, «η Λιβύη διαδραματίζει βασικό ρόλο για την ειρήνευση της Αφρικής και για τη μείωση των μεταναστευτικών ρευμάτων προς την Ευρώπη. Όσο η κατάσταση στη Λιβύη δεν εξομαλύνεται, δεν θα υπάρξει ειρήνη στο Μάλι ή τη Σομαλία. Η Λιβύη είναι εξίσου σημαντική για τη σταθερότητα και την ασφάλεια στην Αφρική, όσο είναι η ανάπτυξη και η εξάλειψη της διαφθοράς στην Ουκρανία για την ασφάλεια της Ευρώπης».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.