ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Η Βενεζουέλα καταγγέλλει ότι συγγενής του Γκουαϊδό μετέφερε εκρηκτικά σε αεροπλάνο – Ξεκινάνε έρευνες

Η Βενεζουέλα καταγγέλλει ότι συγγενής του Γκουαϊδό μετέφερε εκρηκτικά σε αεροπλάνο – Ξεκινάνε έρευνες

Οι Αρχές της Λισαβόνας ανακοίνωσαν σήμερα (14/02) ότι ξεκίνησαν έρευνες μετά τις κατηγορίες της Βενεζουέλας εναντίον αεροπορικής εταιρείας ότι επέτρεψε σε έναν συγγενή του Χουάν Γκουαϊδό να μεταφέρει εκρηκτικά μέσα σε αεροπλάνο.

Το υπουργείο Εσωτερικών της Πορτογαλίας έκανε γνωστό ότι θα ερευνήσει την υπόθεση για να διαπιστώσει τι συνέβη και αν υπήρξε κενό ασφαλείας στην πτήση που είχε αναχωρήσει από τη Λισαβόνα.

Το χρονικό της υπόθεσης με τα εκρηκτικά
Ο Χουάν Μάρκες, θείος του Γκουαϊδό -ο οποίος έχει αναγνωριστεί ως μεταβατικός πρόεδρος της Βενεζουέλας από περίπου 60 χώρες- επέστρεφε στο Καράκας μαζί με τον ανιψιό του μετά την περιοδεία του τελευταίου στις ΗΠΑ και την Ευρώπη. Όταν έφτασαν στην πρωτεύουσα της Βενεζουέλας, ο Μάρκες συνελήφθη στο αεροδρόμιο επειδή είχε κρύψει εκρηκτικές ύλες σε διάφορα αντικείμενα. Σύμφωνα με όσα αποκάλυψε ο Ντιοσντάδο Καμπέγιο, πρόεδρος της Συνταγματικής Εθνοσυνέλευσης της Βενεζουέλας και θεωρούμενος «υπ’ αριθμόν 2» του καθεστώτος.

Οι καταγγελίες του προέδρου της Συνταγματικής Εθνοσυνέλευσης της Βενεζουέλας
Ο Καμπέγιο κατηγόρησε την πορτογαλική αεροπορική εταιρεία TAP ότι παραβίασε τους διεθνείς κανονισμούς επιτρέποντας στον Χουάν Μάρκες να μεταφέρει τα εκρηκτικά και κρύβοντας την ταυτότητα του Χουάν Γκουαϊδό στη λίστα των επιβατών. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Πορτογαλία είναι μεταξύ των χωρών που αναγνωρίζουν τον Γκουαϊδό ως νόμιμο πρόεδρο.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Πορτογαλίας Αουγκούστο Σάντος Σίλβα, από την Ινδία όπου πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη, ανέφερε ότι οι κατηγορίες της Βενεζουέλας «δεν έχουν νόημα» και εξέφρασε την ελπίδα «να επιλυθεί γρήγορα αυτό το μικροεπεισόδιο».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αψηφώντας την απαγόρευση εξόδου από τη χώρα που του έχει επιβληθεί, ο Γκουαϊδό ταξίδεψε από τις 19 Ιανουαρίου μέχρι τις 11 Φεβρουαρίου στην Κολομβία, την Ευρώπη, τον Καναδά και τις ΗΠΑ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.