ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Η οργάνωση «Jabhat al-Nusra» δήλωσε ότι “έχει στα χέρια της” πυραύλους Scud

Η οργάνωση «Jabhat al-Nusra» δήλωσε ότι “έχει στα χέρια της” πυραύλους Scud

Συριακές ομάδες ανταρτών που συνδέονται με την Αλ Κάιντα απέσπασαν  πρόσφατα από συριακή στρατιωτική αποθήκη πυραύλους Scud, αναφέρουν δημοσιεύματα Αραβικών ΜΜΕ . Επίσης πληροφορίες αναφέρουν ότι σε  περιοχή, που βρίσκεται στα ανατολικά της χώρας, υπάρχουν επίσης χημικές κεφαλές αναφέρει η ισραηλινή εφημερίδα .timesofisrael.com.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του Λιβάνου Ya Libnan την Παρασκευή  “μαχητές της ισλαμιστικής ομάδας ανταρτών «Jabhat al-Nusra» απέσπασαν πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς τύπου  Scud, από  στρατιωτικό συγκρότημα αποθηκών στην περιοχή Ντέιρ αλ-Ζουρ” .

“Αυτά που βλέπετε εδώ είναι συριακοί πύραυλοι  μεγάλου βεληνεκούς που κατασκευάζονται στο Ιράκ και στη Συρία ανέφερε  σχετικό βίντεο . Ευτυχώς, τώρα είναι στα χέρια μας, δήλωσαν οι ισλαμιστές αντάρτες σε βίντεο που αναρτήθηκε στο YouTube.

Ο Ισραηλινός αναπληρωτής πρωθυπουργός Moshe Ya’alon, δήλωσε σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του ισραηλινού Στρατού την Κυριακή ότι οι υπηρεσίες πληροφοριών του Ισραήλ ευρίσκονται σε ύψιστη κινητοποίηση παρακολουθώντας  εκ του σύνεγγυς τις εξελίξεις στη Συρία.

«Όταν εντοπιστεί μια απειλή, θα αναλάβουμε δράση κατά μήκος των συνόρων και οπουδήποτε  αλλού υπάρχει ανάγκη », δήλωσε ο Ya’alon, επιβεβαιώνοντας έμμεσα έτσι την επίθεση σε κομβόι που μετέφερε  προηγμένο οπλισμό  από τη Συρία στη Χεζμπολάχ, τον Ιανουάριο .

Το Ισραήλ δεν έχει ακόμη επίσημα επιβεβαιώσει  ότι πραγματοποίησε αεροπορική επίθεση, σε  ερευνητική εγκατάσταση χημικών όπλων στην Συρία.

Οι πύραυλοι τύπου Scud, που αναπτύχθηκαν αρχικά από την ΕΣΣΔ, είναι πύραυλοι εδάφους-εδάφους με δραστικό βεληνεκές εκατοντάδες μίλια, και έχουν την δυνατότητα  να μεταφέρουν συμβατικές ή πυρηνικές κεφαλές.

Η πιθανή  μεταφορά των όπλων αυτών από τον συριακό στρατό  στα χέρια των ανταρτών, ως αποτέλεσμα του εμφύλιου πολέμου αποτελεί το μεγαλύτερο εφιάλτη του  Ισραήλ.

Το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ τον Δεκέμβριο κατονόμασε την ισλαμική οργάνωση «Jabhat al-Nusra», ως «βιτρίνα» της Αλ-Κάιντα στο Ιράκ  και την προσέθεσε στη λίστα των μεγαλύτερων  τρομοκρατικών οργανώσεων, παγώνοντας ταυτόχρονα όλα τα  περιουσιακά της στοιχεία και καθιστώντας ως ποινικό έγκλημα την παροχή βοήθειας της οργάνωσης με οποιοδήποτε ενίσχυση.

 Σύμφωνα με την εκπρόσωπο του αμερικανικού ΥΠΕΞ  Victoria Nuland, η οργάνωση, που αντιπροσωπεύει το 9% των επαναστατικών δυνάμεων που δρούν στη Συρία, ‘έχοντας  πραγματοποιήσει 600 επιθέσεις από τον Νοέμβριο του 2011, συμπεριλαμβανομένων των “40” βομβιστικών”  επιθέσεων αυτοκτονίας καθώς και  σειρά από επιτυχημένες επιθέσεις ανταρτών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.