ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Τουρκία και Ρωσία ξεκίνησαν και πάλι κοινές περιπόλους στη Συρία

Τουρκία και Ρωσία ξεκίνησαν και πάλι κοινές περιπόλους στη Συρία

Η Τουρκία ξεκίνησε και πάλι τις κοινές περιπόλους με τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις στη βορειοανατολική Συρία έπειτα από διακοπή δύο εβδομάδων, ανακοίνωσε αργά χθες, Δευτέρα, το βράδυ η Ρωσία, ενώ η επίθεση των κυβερνητικών δυνάμεων στην επαρχία Ιντλίμπ συνεχίζει να προκαλεί ένταση στις σχέσεις της Μόσχας με την Άγκυρα.

Η Τουρκία και η Ρωσία περιπολούν από κοινού από τον Οκτώβριο στο συριακό έδαφος κοντά στα τουρκικά σύνορα. Όμως οι τουρκικές δυνάμεις δεν έχουν εμφανισθεί από τις 3 Φεβρουαρίου, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Interfax επικαλούμενο αξιωματούχο του ρωσικού υπουργείου Άμυνας.

Πηγή στις τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας δήλωσε στις 7 Φεβρουαρίου πως οι κοινές περίπολοι της Άγκυρας με τη Μόσχα αναβλήθηκαν εξαιτίας των καιρικών συνθηκών. Η διακοπή τους συνέπεσε με την αύξηση των εντάσεων ανάμεσα στις δύο χώρες σχετικά με την Ιντλίμπ.

Την περασμένη εβδομάδα η Μόσχα κατηγόρησε την Τουρκία ότι παραβιάζει τις συμφωνίες που συνήψε με τη Ρωσία σχετικά με τον πόλεμο στη Συρία και ότι δεν καταφέρνει να συγκρατήσει τους αντάρτες στην Ιντλίμπ, για τους οποίους είπε πως πραγματοποιούν επιθέσεις εναντίον συριακών και ρωσικών δυνάμεων.

Οι υποστηριζόμενες από τη Ρωσία συριακές κυβερνητικές δυνάμεις διεξάγουν επίθεση στο τελευταίο προπύργιο των ανταρτών στην Ιντλίμπ κοντά στα τουρκικά σύνορα, εξαναγκάζοντας χιλιάδες αμάχους να διαφύγουν.

«Πραγματοποιήθηκε κοινή ρωσοτουρκική περίπολος», αναφέρει σε δήλωση το ρωσικό υπουργείο Άμυνας χωρίς να επεκταθεί.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τουρκική αντιπροσωπεία βρίσκεται σήμερα στη Μόσχα για μια δεύτερη ημέρα συνομιλιών καθώς οι δύο χώρες προσπαθούν να συμβιβάσουν τις διαφορές τους σχετικά με την Ιντλίμπ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.